Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

23.11.2004. КИЇВ. Блаженнішому Митрополиту Володимиру — 69!

Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Володимир відзначив 69-ліття. З нагоди свята у трапезному храмі Києво-Печерської Лаври відбулось святкове богослужіння, на яке зібрались вітати Київського Першосвятителя єпископат УПЦ, священнослужителі, ченці та миряни з України та зарубіжжя.
Блаженнішому Владиці співслужили митрополит Дніпропетровський і Павлоградский Іриней, архієпископи Хмельницький і Шепетівський Антоній, Володимир-Волинський і Ковельський Симеон, Вишгородський Павел, Переяслав-Хмельницький Митрофан, єпископи Житомирський і Новоград-Волинський Гурій, Білоцерківський і Богуславський Серафим, Полтавський і Кременчуцький Филип, чисельне духовенство.
Затим відбувся святковий молебень після котрого Блаженніший Владика у слові-відповіді подякував вірним за участь в Літургії, закликав усугубити молитви за мир і спокій у суспільстві. Після закінчення богослужіння чисельні миряни брали благословіння та вітали іменинника букетами пишних квітів.
На адресу Блаженнішого Владики постійно надходять вітальні телеграми від перших осіб держави, відомих громадських діячів, духовенства і віруючих.