Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

14.11.2004. КИЇВ. Напередодні виборів Предстоятель УПЦ звернувся до кандидатів і українського народу

Блаженніший Митрополит Київський та всієї України Володимир зробив звернення до всіх вірних чад Української Православної Церкви у зв’язку з виборами Президента України. У своєму слові Предстоятель УПЦ особливо наголосив на відповідальність за майбутню долю народу обох кандидатів. Блаженніший Владика сказав: «Шановні співвітчизники! Дорогі брати і сестри! «Усяке царство, що розділилося в собі, спустошиться, і всяке місто чи дім, що розділився в собі, не встоїть», — говорить Господь через євангеліста Матвфея (Мф. 12, 25). Тому разом з апостолом Павлом „благаю вас, браття, ім’ям Господа нашого Ісуса Христа, щоб… не було між вами розділення” (1 Кор. 1, 10).
А щоб не було розділення треба завжди пам’ятати один з головних євангельських законів: „все, чого бажаєте, щоб вам робили люди, так і ви робіть їм” (Мф. 7, 12)
Хочу звернутися до кандидатів у Президенти: саме на вас сьогодні лежить відповідальність за майбутнє нашої країни. Не шукайте тріску в оці один одного, а чиніть по совісті. Давайте реальні обіцянки і виконуйте їх. Разом протистійте тим, хто бажає посіяти розбрат, міжнаціональну, або міжконфесійну ворожнечу. Пам’ятайте, що саме миротворці „синами Божими назвуться” (Мф. 5, 9).
До виборців хочу звернутися словами великого Кобзаря, який заповів: „Свою Україну любіть, за неї Господа моліть…” Все перемогти може лише взаємна любов і прощення навіть ворогів. Ми народ, коли об’єднуємося навколо когось, а не проти когось. Не дайте посіяти у ваших серцях плевели братовбивчої ненависті і ворожнечі. Пам’ятайте заповіді Божі і керуйтесь ними.
Виборами життя не закінчується. Це хоча і важливий, але тільки етап тисячолітньої історії нашого православного народу. Відразу після виборів обидві політичні сили, що сьогодні борються за голоси виборців, повинні забути образи і об’єднатися у праці на благо України і нашого народу.
Благословення Господнє хай перебуває на тих, хто творитиме мир і добро, хто любитиме ближнього і прощатиме образи, у кого „руки невинні і серце чисте, хто не клявся душею своєю даремно і не божився неправдиво ближньому своєму, — той отримає благословення і милість від Бога”(Пс. 23, 4-5), Спасителя нашого.