Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

12.11.2004. ВІННИЦЯ. Вінницьке духовенство підтримує православного президента

12.11.2004. ВІННИЦЯ. Вінницьке духовенство підтримує православного президента
11 листопада в Хресто-Воздвиженському храмі м. Вінниці відбулись загальні збори духовенства Вінницької єпархії, які пройшли під головуванням митрополита Вінницького і Могилів-Подільського Макарія. На цих зборах, які традиційно проводяться наприкінці року, підводяться підсумки діяльності духовенства за минулий рік, обговорюються нагальні питання церковного життя. Цього разу, зокрема, предметом обговорення стали перспективи введення предмету “Основи православної культури” в світських навчальних закладах та діяльність недільних шкіл на парафіях області. Серед питань які обговорювались, одним з ключових було питання власності на землю релігійних громад в світлі діючого законодавства. Священики також висловили вдячність Державній Податковій Адміністрації та Уряду за реальні кроки у вирішенні проблеми ідентифікаційних номерів, яка сьогодні чи не найбільше хвилює віруючих.
Ще одне питання, яке сьогодні, мабуть, в усіх на устах, не могло залишитися поза увагою духовенства. Це — питання обрання Президента України. Як зазначив один з учасників зборів – прес-секретар Вінницької єпархії диякон Владислав Демченко, не потрібно сьогодні дорікати Церкві, що вона займається політикою. Це не так, ми в жодному разі не перетворюємо церковний амвон у політичну трибуну, але як громадяни України, яким небайдужа доля Держави, доля її народу, маємо свою думку і маємо право її висловлювати. І сьогодні ми ще раз переконалися, що у своїх думках і бажаннях ми одностайні. Ми підтримуємо і голосуємо за православного президента.
Митрополит Макарій, говорячи про вибори Президента, підкреслив, що сьогодні ми маємо унікальну нагоду, якої у нашого народу не було від часів жовтневої революції. Ми можемо обрати Президентом людину, яка любить Православ’я, яка не боїться показувати це публічно, яка живе церковним життям віруючої людини, яка свою любов до Церкви являє не на словах, а на ділі, причому так, як жоден з наших політичних діячів. Владика навів слова Предстоятеля УПЦ Блаженнішого митрополита Володимира про те, що саме В. Янукович гідний стати біля керма нашої країни, розповів про паломницькі поїздки Прем’єр міністра до Єрусалиму і на гору Афон, де Віктор Федорович молився і причащався Святих Христових Таїн. Владика підкреслив велику роль В. Януковича у відродженні Святогірського Успенського монастиря, якому нещодавно було надано статусу Лаври.
Священики підтримали свого архіпастиря і продовжили обговорення проблеми. Зокрема висловлювалася думка про недостатню поінформованість людей, особливо у сільській місцевості, про діяльність В. Януковича в тому числі і по відношенню до Церкви. Наприкінці зборів духовенство єпархії ще раз висловило свою підтримку діяльності Прем’єр-міністра В.Ф. Януковича у відношенні до Церкви і надію, що всі православні підтримають саме православного Президента.
Прес-служба Вінницької єпархії.