Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

12.11.2004. САРНИ. У кафедральному соборі не знайдено жодного примірника агітаційних матеріалів

Правоохоронні органи разом з архієпископом Сарненським і Поліським Анатолієм ввійшли у кафедральний собор єпархії, де з обіду знаходяться зачиненими 10 православних священнослужителів. Конфлікт виник у зв’язку з загрозою захоплення храму бойовиками від “Нашої України”. “На подив” організаторів провокації представниками МВС та прокуратури ані у храмі, ані у священнослужителів не було знайдено жодного матеріалу агітаційного змісту.
Залишається розібратися, що за акцію і на основі чого вирішили провести панове Багній і Герасимчук? Невже це генеральна репетиція перед черговою серією беззаконного захоплення храмів, які останнім часом на Рівненщині розпочали порушники церковного миру на чолі з Червонієм? Десять священнослужителів вирішили залишитись у стінах собору, розцінюючи сьогоднішній інцидент як спробу захоплення святині.
Народ обурений спробами провокацій горе-політиків у Церкві, а православні Рівненщини усугубили свої молитви, щоб врешті-решт прийшов край знущанням капешних головорізів та представників іншої духовної багнюки над простим віруючим людом.