Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

29.09.2004. КИЇВ-РОДОС. Архієпископ Августин прийняв участь у Всесвітньому громадському форумі “Діалог цивілізацій”

Голова Богословської комісії Української Православної Церкви архієпископ Львівський і Галицький Августин прийняв участь у роботі другої сесії Всесвітнього Громадського Форуму “Діалог цивілізацій”, який розпочав свою роботу на острові Родос (Греція). Владикою Августином була зачитана доповідь “Традиційні релігії перед викликом секуляризації”.
Світовий форум проводиться за ініціативою Фонду святого Апостола Андрія Первозванного і Центру Національної Слави (Росія), при підтримці іноземних миротворчих організацій.
Цьогорічний форум зібрав духовних мислителів, представників різних релігій, а також суспільних, інтелектуальних і економічних еліт з усього світу. Вони обговорюватимуть найболючіші для всього людства проблеми, такі як релігійна і культурна самоідентифікація народів і націй, глобалізація, міжнародна безпека, екологічні катастрофи та світові економічні кризи.
В релігійній секції вималювались головні теми. Серед них: досвід співіснування релігій – ісламу й християнства та інших конфесій та деномінацій, відповіді релігій на виклики сучасності: фундаменталізм, модернізацію, секуляризацію та інші соціальні практики. Одною з тем стане “Маргіналізація релігійного життя: секти, псевдо релігійні культи, неоязичництво” та “Використання релігійного фактору глобалізованими елітами в профанних (політичних і економічних) цілях”.