Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

27.09.2004. СУМИ. Відбулось освячення місця під будівництво Різдва-Богородичної каплиці

Єпископ Сумський і Охтирський Іов з духовенством Спасо-Преображенського кафедрального собору, звершив освячення фундаменту і першого каменю новобудованної каплиці, яка знаходиться в районі Холодногорської вулиці поруч з палацем культури ім. Фрунзе.
На церемонії закладки були присутні президент ВАТ “Сумське НПО ім. М.В. Фрунзе” Володимир Лук’яненко та інші керівники підприємства.
“Побудова часовні не тільки відновлення історичної справедливості, але й являється конкретною справою у відродженні духовності, адже храм Божий і храм культури завжди виконували одну місію – духовне виховання людей” – зазначили виступаючі керівники заводу, за допомогою якого буде будуватись каплиця. В своєму слові Єпископ Іов підкреслив, що духовність повинна відбудовуватись не на піску, а на міцному камені, яким є Христос і канонічна Православна Церква.
Будівництво зруйнованого храму в 30-ті роки минулого століття розпочав в 1807 році священник Дмитро Ольховський.
Взведення каплиці на честь цього храму звершується на чисельні прохання православних віруючих цього району та пенсіонерів заводу ім. Фрунзе, з числа яких з благословіння епископа Іова створена православна громада. Будівництво осередку молитви та православної духовності в цьому районі є досить важливим, адже поряд знаходиться управління безблагодатного і неканонічного київського “патріархату” у Сумській області.