Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

24.09.2004. САРНИ. Архієпископ Анатолій очолив офіційну делегацію, яка відвідала місто-побратим Гміни Длуголенка

Згідно офіційного запрошення Ради Гміни Длуголенка Вроцлавського воеводства Республіки Польша, архієпископ Сарненський і Поліський Анатолій разом з головою Сарненської міської ради Л.С.Ніколайчуком очолив групу представників освіти, фермерства, господарства, культури та навістив державу Польша. В рамках візиту відбулась зустріч з вуйтом Гміни Івоною Агнешкой Лебек, представниками влади Римо-Католицької Вроцлавської Архідиецезії, особисто з керуючим Вроцлавської Архієпископії архієпископом Мар’яном Голембевским. В розмові були обговорені політичні події в Україні, ставлення народу до виборів, та особисто до кандидатів у Президенти. Архієпископ Анатолій розповів про церковне життя УПЦ, про розкол і його наслідки. Обидва архієпископи обмінялися дарчими Іконами Божої Матері, як символоми єдності двох християнських Церков і народів. Також відбулась зустріч з керуючим Вроцлавської і Щетинської єпархії Польської Православної Церкви архієпископом Ієремією, на якій обговорювались різні питання церковного життя.
Архієпископ Анатолій звершив Божественну Літургію у кафедральному Соборі в честь Різдва Божої Матері м.Броцлав разом з архієпископом Ієремією та промовив повчальне слово до православних віруючих. За богослужінням була присутня українська делегація разом із мером Л.Ніколайчуком.
В ході паломницького візиту архієпископ Анатолій відвідав Францисканський монастир законників, де зустрівся з отцем Богданом Кочор і отцем Луціаном Франеком. Владика провів зустріч у костелі Длуголенка з о.Францішеком, та його парафіянами, де православний хор Храму святих Кирила і Мефодія «Октоїх» під керівництвом протодиякона Григорія Цебульського дав святковий концерт на честь приїзду українських гостів. Також, архієпископ Анатолій узяв участь в урочистостях відкриття осередку культури в Длуголеньці та в підписанні партнерської угоди між містами Сарни та Гміною Длуголенка, відвідував школи і підприємства, виступав по телебаченню. Візит був корисним і сприятиме створенню довготривалого плідного партнерства, як між містами Сарни і Гміною Длуголенька так і між державами Польщі і України.