Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

22.09.2004. КИЇВ. Чудотворні святині Костроми й Почаєва прибули у Києво-Печерську Лавру

Чудотворні святині України та Росії на свято Різдва Пресвятої Богородиці прибули до Києво-Печерської Лаври.
Серед них відома святиня Костромської землі, що ніколи до цього не бувала у нашій країні, ікона Божої Матері “Феодоровська” (за переданням це копія ХІІ віку з образу написаного самим євангелістом Лукою). Другою не менш відомою святинею є чудотворна ікона Божої Матері “Почаївської”, а також нещодавно освячений образ Богоматері “Державної”.
Богородичні ікони біля стін Лаври зустрічали Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Володимир, намісник Києво-Печерської Лаври архієпископ Павел та архієпископ Переяслав-Хмельницький Митрофан, які у супроводі чисельного лаврського та столичного духовенства, вихованців Київських духовних шкіл та декількох тисяч віруючих провели ікони до трапезного храму обителі. Згодом був відслужений урочистий молебень.
У своєму вітальному слові Блаженніший Владика поділився з вірними радістю з приводу великої благодаті, що прибула в обитель Пресвятої Богородиці та закликав їх вознести молитви за нашу Церкву та боголюбивий народ. З початком всенощного бдіння до святинь мали змогу прикластись декілька тисяч віруючих, які безперестанним потоком прибували до храму до пізньої ночі.
Святині відбули з Києво-Печерської Лаври наступного дня після звершення Божественної літургії. Далі повз Полтаву, Луганськ і Донецьк вони прибудуть до Свято-Успенського Святогірського чоловічого монастиря, де приймуть участь в урочистостях пов’язаних з наданням обителі статусу Лаври. Затим ікони відвідають кожну єпархію УПЦ. За задумом організаторів Другого Всеукраїнського хресного ходу, в рамках якого ікони прибули у столицю, головним завданням є привернення громадської думки до актуальних питань, пов’язаних з сучасним буттям Православної Церкви та підвищення релігійної свідомості у народі.