Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

28.07.2004. КИЇВ. У Предстоятеля Української Православної Церкви – День Ангела !

В день пам’яті рівноапостольного князя Володимира Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський та всієї України Володимир відзначив свій День Ангела.
Розділити радість Першосвятителя зібрався весь єпископат Української Православної Церкви, сотні священнослужителів, ченців та черниць, разом з тисячами віруючих, що прибули з різних регіонів нашої країни. На урочистостях були присутні високі представники державної влади, посли та громадяни інших держав.
Божественна літургія з нагоди свята по традиції була відслужена під відкритим небом на подвір’ї Свято-Успенського собору – головної святині Києво-Печерської Лаври.
Проповідь виголошена Блаженнішим Владикою стосувалася доленосної ролі та важливого значення рівноапостольного князя Володимира – Хрестителя Русі в історії нашого народу. Блаженніший імениник слушно зауважив, що зі світлом Православної віри наші пращури не тільки знайшли істинного Бога, але й отримали значний поштовх для подальшого культурного та державного розвитку.
Після закінчення Божественної літургії митрополит Калузький і Боровський Климент, що представляв на урочистостях Святійшого Патріарха Олексія, зачитав вітальне слово від Предстоятеля Руської Православної Церкви. Від Священного Синоду, єпископату та вірних Української Православної Церкви зі словом привітання звернувся митрополит Одеський і Ізмаїльський Агафангел.
З перших осіб держави Митрополита Володимира привітали Президент Леонід Кучма, Прем’єр-міністр Віктор Янукович, Голова Верховної Ради Володимир Литвин. Від імені Уряду країни особисто привітати Предстоятеля Церкви прибув перший віце-прем’єр Микола Азаров.
У святковий день архієреї, священнослужителі, ченці та черниці, представники державної влади та боголюбивий народ бажали Тезоіменитому Першосвятителю многих і благих літ життя та усіх гараздів на нелегкій ниві Предстоятельського служіння.