Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

26.07.2004. ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ. Архієпископа Антонія привітали з Днем Ангела

У день пам’яті преподобного Антонія Печерського архієпископ Хмельницький і Шепетівський Антоній святкував День Ангела.
Напередодні було відправлена урочиста всенічна за якою усіх парафіян Свято-Покровського кафедрального собору й гостей, що прибули з різних куточків єпархії для того, щоб привітати архіпастиря, помазали святим єлеєм від чудотворних мироточивих ікон, які нещодавно знаходилися у Свято-Покровському кафедральному соборі.
У день свята було відправлено Божественну літургію, яку очолив іменинник у співслужінні архієреїв з інших єпархій, що прибули розділити з хмельничанами духовну радість: архієпископа Івано-Франківського і Коломийського Миколая, архієпископа Львівського і Галицького Августина, єпископа Криворізького і Нікопольського Єфрема, єпископа Хустського і Виноградівського Іоанна, а також усіх благочинних та священнослужителів – кліриків Хмельницької єпархії.
Вітаючи від архієреїв владику Антонія з Днем Тезоіменитства, наприкінці богослужіння архієпископ Августин виголосив проповідь й передав подарунок від Предстоятеля УПЦ Блаженішого Митрополита Володимира – ікону преподобного Серафима Саровського.
Від імені духовенства єпархії Архієпископа Антонія привітав настоятель Свято-Покровського кафедрального собору Хмельницького протоієрей В. Скиба, який від щирого серця побажав владиці міцного здоров’я, миру, злагоди, терпіння й Божої допомоги у несінні нелегкого Хреста на благо віруючих людей подільського краю.
З нагоди святкування Дня Ангела, привітати архієпископа Антонія завітали такі особи: голова Хмельницької ОДА Віктор Коцемир, голова Хмельницької Облради Анатолій Овчарук, Хмельницький міський Голова Микола Приступа, начальник управління ДДВП в області генерал-майор Тимофій Якимчук, Володимир Макогончук – начальник управління МВСУ, начальник управління у справах національностей, міграції та релігій Хмельницької ОДА Юрій Блажевич, прокурор Хмельницької області Іван Мельничук, Леонід Білий — директор Хмельницького інституту МАУП ім. Блаженійшого Митрополита Володимира, а також представники громадських організацій і партій, телебачення, культури, банкіри, люди бізнесових кіл, прихожани кафедрального собору та інші особи.
Новопризначений губернатор Хмельницької області Віктор Коцемир, наприкінці святкової служби, в присутності парафіян та духовенства єпархії виголосив вітальну промову й вручив владиці грамоту Хмельницької облдержадміністрації, якою архіпастир був нагороджений до дня Ангела.
За роки архієрейського служіння у Хмельницькій єпархії, архієпископ Антоній здобув велику шану не лише серед священнослужителів, але й серед керівників міста та області, простих трудівників та православних віруючих Поділля.
Прес-служба Хмельницької єпархії