Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

27.06.2004. ЗИМНЕ. У Зимненському монастирі відкрито лікарняний кабінет

26 червня з благословення Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Володимира в Святогорському Зимненському свято-Успенському жіночому монастирі (Волинська обл) відбулася конференція офтальмологів з актуальних питань дитячої офтальмології. Конференцію було проведено асоціаціями дитячих офтальмологів України, офтальмологів-глаукоматологів та нейроофтальмологів для західного регіону України.
Перед початком роботи конференції молебень на початок доброї справи звершив архієпископ Володимир-Волинський і Ковельський Симеон, який привітав учасників конференції від імені Блаженнішого Митрополита Володимира та вручив церковні відзнаки за заслуги перед Українською Православною Церквою та українським народом ряду лікарів-офтальмологів та благодійникам.
В рамках конференції при Святогорському монастирі відкрито офтальмологічний кабінет по упередженню сліпоти в якому будуть обстежуватись та лікуватися діти з вадами органів зору: косоокість, короткозорість, далекозорість, астигматизм та інш. Обладнання для кабінету придбано на кошти християнсько-демократичної партії депутатом Верховної Ради України Поліщуком Кирилом Ананійовичем, який також взяв участь у відкритті кабінету.
Настоятелькою монастиря Ігуменією Стефаною дитячим офтальмологам було запропоновано створювати групи дітей для проведення реабілітації. За рік можливо проконсультувати до 2000 дітей та провести лікування 280 дітям. Кабінет працюватиме на благодійній основі.