Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

22.06.2004. ЧЕРНІГІВ. В Домницькому Різдва-Богородицькому монастирі відбулися святкування на честь чудотворної Домницької ікони Божої Матері

В день свята Божественну літургію в Параскевінському храмі монастиря очолив єпископ Чернігівський і Ніжинський Амвросій. Його Преосвященству співслужили священики з обласного центру, багатьох райцентрів, братія монастиря.
Після богослужіння духовенство та віруючі пройшли хресним ходом до цілющого джерела неподалік монастиря, де було відслужено молебень. На святкування прибули близько тисячі паломників з Менського, Варвинського, Носівського районів та м. Чернігова. Такої кількості прихожан, за словами намісник обителі о. Інокентія (Прокурата), в обителі не було з початку її відродження — з 1992 року.
Довідка: прославлення Домницької ікони Божої Матері відбулося понад 300 років тому. Відповідно до монастирських переказів, цей образ Цариці Небесної явився незрячій дівчинці Домні та покликав її. Ікона була знайдена Домною та її матір’ю на дереві, після чого дівчинка прозріла (пеньок цього дуба до сер. XVIII ст. зберігався в олтарі Параскевінського храму). Після цього Домницька ікона чудесним образом рятувала жителів сусіднього містечка Березна від чуми, посухи та холери.
Чудеса від ікони бувають і сьогодні. Останнє з них, за словами настоятеля, — це чудесне зцілення одного з жителів села Червоні Партизани від онкологічної хвороби. Від чоловіка вже відмовилися лікарі і відправили додому. Під час Великого посту, коли Домницька ікона була в селищі Червони Партизани, він звернувся за допомогою до Богородиці — і одужав.