Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

20.06.2004. КИЇВ. Блаженніший Митрополит Володимир поздоровив Міністра Охорони Здоров’я А.В. Підаєва з професійним святом

В своєму привітальному листі Митрополит Київський і всієї України сказав:”Шановний Андріє Володимировичу! Сердечно вітаю Вас та всіх медичних працівників з професійним святом!
Напевно немає жодної людини яка б ніколи не зверталась за допомогою лікаря. І кожен з нас доручає вам саме дорогоцінне, що він має – своє здоров’я, а інколи і життя. Ми високо цінуємо труд лікаря, який вимагає від людини глибоких професійних знань, ясного розуму, рішучості та наполегливої праці над собою. Кожен день ви бачите розпач, людські страждання та горе. Але бачите і сльози щастя і безмежну подяку вилікуваних колишніх пацієнтів та їх близьких. Низький уклін кожному, хто причетний до високого покликання – охороняти здоров΄я людини! Адже здоров΄я – це дар Божий!
Нас радує, що за останні роки налагоджена тісна співпраця медпрацівників з Православною Церквою. При багатьох лікарнях діють храми. Створено багато парафіяльних лікарень, будинків пристарілих, хоспісів, де людям також надається медична допомога. Православні Таїнства та обряди, духовна підтримка і взагалі добре слово священика сприяє внутрішньому спокою і скорішому одужанню хворих. Надзвичайно велике значення набуває формування у людській свідомості здорового способу життя з самого його початку, що повинно виховуватись з сім’ї та школи.
Нехай благодать Божа завжди перебуває з Вами, у Вашому нелегкому труді, а Все милостивий Господь обдарує кожного міцним здоров’ям та довголіттям!