Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

18.06.2004. КІРОВОГРАД. Підписано угоду між Кіровоградським єпархіальним управлінням та управлінням Міністерства внутрішніх справ України в Кіровоградській області

Угоду підписано керуючими Кіровоградською єпархією єпископом Кіровоградським і Олександрійським Пантелеімоном та начальником управління Міністерства внутрішніх справ України в Кіровоградській області полковником Валерієм Ноніком.
Співробітництво здійснюватиметься в питаннях духовної підтримки, формування моральних та культурно-етичних цінностей у працівників органів внутрішніх справ області, їх психологічної стійкості до екстремальних ситуацій, яка сприяла б високоефективному виконанню службових обов’язків, зміцненню дисципліни і законності серед особового складу органів внутрішніх справ області.
Угодою передбачено проводити в системі гуманітарної підготовки установчі заняття на тему “Релігія, мораль, закон”, залучати духовенство до проведення занять з соціально-гуманітарної та психологічної підготовки, організовувати на добровільних засадах індивідуальні бесіди священнослужителів з особовим складом та членами їх сімей, особливо з співробітниками, які потребують психологічної уваги та допомоги, розробити та впровадити лекції православної тематики, спрямовані на профілактику попередження надзвичайних подій, фактів самогубств та інші заходи.
За кожним міським і районним підрозділом УМВС закріплено священнослужителів, відповідальним за співробітництво з управління МВС в Кіровоградській області призначений секретар єпархії протоієрей Петро Сидора.
Прес-служба Кіровоградської єпархії.