Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

Научно-практический семинар в Ковеле

20.05.2004. ВОЛОДИМИР-ВОЛИНСЬКИЙ. ВСЕУКРАЇНСЬКЕ ОБ’ЄДНАННЯ ГРОМАДЯН «ПУТЬ ПРАВОСЛАВНИХ» ПРОВЕЛО НАУКОВО-ПРАКТИЧНИЙ ПЕДАГОГІЧНИЙ СЕМІНАР
Перший день роботи семінару, що проходив 18–19 травня у місті Ковелі з благословення та за участі архієпископа Володимир-Волинського і Ковельського Симеона, зібрав методистів та вчителів ЗОШ для обговорення методики, а також організації викладацької і виховної роботи в рамках шкільного предмету: «Основи християнської етики».
Перший рік занять з цього предмету на Волині показав необхідність і можливість співпраці Церкви та школи у справі виховання молоді на засадах християнської етики.
Для обміну досвідом на форум, окрім священиків-педагогів Володимир-Волинської єпархії, були запрошені представники відділів духовної освіти Київської, Білоцерківської та Люблінської (Польща) єпархій.
Клірик Польської Православної Церкви, консультант Люблінського обласного відділу вдосконалення вчителів протоієрей Іоанн Лукашук розповів про основні принципи і методику викладання Закону Божого в загальноосвітніх школах Польщі.
Секретар Всеукраїнського Православного педагогічного товариства, редактор журналу «Вісник православної педагогіки» протоієрей Богдан Огульчанський (м. Київ) виступив з доповіддю: «Концепція освітньої реформи на засадах християнських цінностей».
Начальник управління духовної освіти Білоцерківської єпархії протоієрей Ігор Ковровський познайомив присутніх з програмою викладання у школі предмету «Біблійна історія та християнська етика» і поділився досвідом плідної співпраці освітянських закладів Білоцерківщини та місцевого єпархіального управління Української Православної Церкви.
Доповіді гостей доповнилися двома відкритими уроками з предмету «Основи християнської етики».
Начальник Управління у справах релігії та міграцій Г.Я. Гулько і спеціалісти з Управління освіти і науки при Волинській облдержадміністрації звернулися до учасників педагогічного семінару зі словами вітання та свого бачення процесу становлення нового предмету в рамках шкільної програми.
На другий день у роботі форуму взяли участь викладачі недільних шкіл при храмах Володимир-Волинської єпархії.

Прес-служба Володимир-Волинської єпархії