Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

І розумне, і добре, і вічне

Православие и педагогика

І розумне, і добре, і вічне

Установчий з’їзд Всеукраїнського православного педагогічного товариства
За благословенням Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира у Києві 7-8 листопада проходив установчий з’їзд Всеукраїнського православного педагогічного товариства. Форум проводив Синодальний відділ релігійної освіти, катехизації та місіонерства, Православне педагогічне товариство (м. Київ) за сприяння Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври та Національного педагогічного університету імені Михайла Драгоманова.
У рамках роботи з’їзду відбулися науково-практична конференція «Актуальні проблеми викладання основ православного віровчення в світських закладах освіти та у недільних школах» і круглий стіл на тему «Програми та підручники з основ православної культури та етики».
Секційні засідання конференції працювали в таких секціях: «Теорія і практика викладання православних навчальних дисциплін в середній і вищій школах: критерії, принципи та стандарти програм» та «Актуальні проблеми недільної школи: як школа недільна може стати школою церковного життя». Учасників з’їзду привітав Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Володимир.
Делегати-педагоги з усіх регіонів України, а також гості із Росії ділилися своїм досвідом викладання релігійних предметів у школах різних типів, рівнів і форм власності. Висловлювалися різні думки з приводу того, з яких позицій краще викладати предмети з православного віровчення: з віроповчальних чи культурологічних? Нерідко форум переростав у жваві дискусії, але це зайвий раз свідчило про його виключно робочий, а не формальний характер, адже тут зібралися разом практики, досвід роботи в сфері православної педагогіки яких часто сягав більш як десятирічного терміну.