Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

День Ангела Предстятеля УПЦ

День Ангела Предстоятеля Церкви

28.07.2003. КИЇВ. В ДЕНЬ ПАМ’ЯТІ РІВНОАПОСТОЛЬНОГО ВЕЛИКОГО КНЯЗЯ ВОЛОДИМИРА УКРАЇНСЬКА ПРАВОСЛАВНА ЦЕРКВА ВІДЗНАЧИЛА ДЕНЬ АГНЕЛА СВОГО ПРЕДСТОЯТЕЛЯ

За традицією урочисте богослуження відбулося на площі перед Успенським собором Києво-Печерської Лаври. Предстоятелю нашої Церкви Блаженнішому Митрополиту Київському і всієї України Володимиру співслужив єпископат, численне духовенство та віруючі Української Православної Церкви.
В цей день вони сердечно вітали Блаженнішого Владику з Днем Ангела.
За богослуженням окрім митрополичого хору під керівництвом заслуженого діяча мистецтв України Михайла Литвиненка та об’єднаного хору Київських духовних шкіл та храму на честь ікони Божої Матері «Живоносне Джерело» під керівництвом ієродиякона Романа (Підлубняка), вперше співав новостворений хор духовенства міста Києва під керівництвом протоієрея Андрія Гоєнка.
Після Божественної літургії митрополит Одеський і Ізмаїльський Агафангел від усієї Повноти Української Православної Церкви привітав Блаженнішого Митрополита Володимира з Днем тезоіменитства.

29.07.2003. КИЇВ. ПРЕЗИДЕНТ УКРАЇНИ ЛЕОНІД КУЧМА ПОЗДОРОВИВ ПРЕДСТОЯТЕЛЯ УПЦ МИТРОПОЛИТА КИЇВСЬКОГО І ВСІЄЇ УКРАЇНИ ВОЛОДИМИРА З ДНЕМ НЕБЕСНОГО ПОКРОВИТЕЛЯ

У поздоровчій телеграмі Президента України на ім’я Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Володимира висловлюється побажання Його Блаженству доброго здоров’я, благословенного довголіття і благодатної допомоги в архіпастирському служінні.

29.07.2003. КИЇВ. З ДНЕМ НЕБЕСНОГО ПОКРОВИТЕЛЯ БЛАЖЕННІШОГО МИТРОПОЛИТА ВОЛОДИМИРА ПРИВІТАВ ГОЛОВА ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ ВОЛОДИМИР ЛИТВИН

У своєму вітальному слові Володимир Литвин сказав: «В історію нашого народу великий князь Володимир увійшов під іменем Хрестителя і все своє життя присвятив зміцненню й захисту Давньоруської держави та всебічному поширенню Православної віри. Вона й сьогодні є невичерпним джерелом духовності й високої моралі, до якої прагне суспільство молодої Української держави». Голова Верховної Ради подякував Блаженнішому Митрополиту Володимиру за запрошення до участі в святкових заходах та побажав міцного здоров’я, довгих років життя й подальшої успішної благородної праці на ниві утвердження Христових заповідей у суспільстві.

28.07.2003. КИЕВ. БЛАЖЕННЕЙШИЙ МИТРОПОЛИТ ВЛАДИМИР НАГРАЖДЕН ОРДЕНОМ ОБЩЕСТВЕННОЙ ОРГАНИЗАЦИИ «СОЮЗ ЧЕРНОБЫЛЬ УКРАИНЫ» — ЧЕРНОБЫЛЬСКИЙ КРЕСТ

Награду Предстоятелю Украинской Православной Церкви вручил президент «Союза Чернобыль Украины» Юрий Андреев. Блаженнейший Митрополит Владимир удостоен этой награды за постоянную духовную заботу о пострадавших от аварии на Чернобыльской АЭС. Выступая на церемонии награждения, Юрий Андреев сказал, что орден, врученный Предстоятелю УПЦ, — это признание заслуг награжденного перед чернобыльцами и чернобыльским движением Украины.

01.08.2003. КИЇВ. БЛАЖЕННІШОГО МИТРОПОЛИТА КИЇВСЬКОГО І ВСІЄЇ УКРАЇНИ ВОЛОДИМИРА НАГОРОДЖЕНО ВІДЗНАКОЮ МВС УКРАЇНИ

Високої нагороди Предстоятель Української Православної Церкви удостоєний за “Активну безпосередню участь у роботі по зміцненню духовних засад у житті працівників органів внутрішніх справ та військовослужбовців внутрішніх військ МВС, формування у них моральних, патріотичних, культурних та етичних цінностей, наполегливу просвітницьку діяльність, сприяння зміцненню державницьких засад в Україні та з нагоди дня Ангела”.

01.08.2003. КИЇВ. НАРОДНІ ДЕПУТАТИ УКРАЇНИ ТА ВИСОКІ ПОСАДОВІ ОСОБИ ПРИВІТАЛИ ПРЕДСТОЯТЕЛЯ УКРАЇНСЬКОЇ ПРАВОСЛАВНОЇ ЦЕРКВИ БЛАЖЕННІШОГО МИТРОПОЛИТА ВОЛОДИМИРА З ДНЕМ АНГЕЛА

Як повідомили в канцелярії Київської Митрополії, на адресу Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Володимира надійшла велика кількість привітань з днем Тезоімеництва. Серед тих, хто привітав Предстоятеля Церкви з днем ангела високі посадовці, голови обласних та районних рад та адміністрацій, народні депутати України всіх рівней, політичні лідери, посли різних країн, архіпастирі і пастирі Української Православної Церкви та інших Помісних Церков, віруючі з усих верств населення.
Всі вони бажають Його Блаженству духовних та тілесних сил у архіпастирському служінні на благо нашої Святої Церкви, держави та суспільства.