Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

Межконфессиональние отношения

24.06.2003. КИЇВ. КЕРУЮЧИЙ СПРАВАМИ УКРАЇНСЬКОЇ ПРАВОСЛАВНОЇ ЦЕРКВИ ЄПИСКОП ПЕРЕЯСЛАВ-ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ МИТРОФАН ПРИЙНЯВ ПОЧЕСНОГО ПРЕЗИДЕНТА ПАПСЬКОЇ РАДИ СПРАВЕДЛИВОСТІ І МИРУ КАРДИНАЛА РОЖЕ ЕТЧЕГЕРЕЯ

24 червня в резиденції Митрополита Київського і всієї України Блаженнішого Володимира відбулася зустріч керуючого справами Української Православної Церкви Преосвященного єпископа Переяслав-Хмельницького Митрофана з почесним президентом Папської ради справедливості і миру кардиналом Роже Етчегереєм, який перебуває в Україні з офіційним візитом, присвяченим другій річниці приїзду папи Івана Павла ІІ в Україну. В зустрічі також брав участь апостольський нунцій в Україні архієпископ Микола Етерович.
Після бесіди в митрополичій резиденції гості відвідали Дальні та Ближні печери, оглянули територію Нижньої та Верхньої Лаври. Кардинал Роже висловив щире задоволення тим, що зміг відвідати Києво-Печерську Лавру — святиню світового значення, а також запевнив у незмінності позиції Ватикану відносно спілкування з Українською Православною Церквою як єдиною канонічною Церквою в Україні. Принагідно гість зазначив, що в ході візиту хотів побувати в гостях тільки у канонічної Православної Церкви і не планує візитів та будь-яких зустрічей з представниками розкольницьких угруповань. На завершення гості обмінялися з єпископом Митрофаном пам’ятними подарунками.

28.06.2003. КИЕВ. БЛАЖЕННЕЙШИЙ МИТРОПОЛИТ ВЛАДИМИР НАГРАЖДЕН ОРДЕНОМ И ПРЕМИЕЙ ФОНДА СВЯТОГО АНДРЕЯ ПЕРВОЗВАННОГО

Международный фонд Андрея Первозванного, под эгидой которого проходит пребывание мощей апостола Андрея в странах СНГ, наградил Предстоятеля Украинской Православной Церкви Блаженнейшего Митрополита Киевского и всея Украины Владимира орденом святого апостола Андрея Первозванного. На церемонии награждении присутствовали православные епископы, государственные и общественные деятели Украины и России. Блаженнейший Митрополит удостоен высокой награды за вклад в утверждение единства Православной Церкви и укрепление дружбы между православными народами. В торжествах принял участие вице-спикер парламента Украины Александр Зинченко. Поздравил Блаженнейшего Митрополита Владимира и пожелал ему здоровья и вдохновения президент Академии наук Украины Борис Патон.
Министр транспорта, известный меценат Георгий Кирпа также посетил Киево-Печерскую Лавру и горячо поздравил Владыку с наградой, пожелав ему благих и долгих лет.