Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

5-летие официального сервера УПЦ

5-летие официального сервера УПЦ

11.03.2003. КИЕВ. Сегодня исполняется 5 лет официальному серверу Украинской Православной Церкви

Сервер «Православие в Украине» был открыт по благословению Блаженнейшего Митрополита Киевского и всея Украины Владимира попечением тогда управляющего делами УПЦ архиепископа Сумского и Ахтырского (ныне Херсонского и Таврического) Ионафана. Все эти годы редактором сервера является протоиерей Георгий Коваленко.
Работа над сайтом началась в 1997 году в Сумах. Открыт проект 11 марта 1998 года при содействии председателя областного управления Национального банка Украины Ивана Сало у регионального интернет-провайдера «СІІ». Весной 1999 года сайт вместе с авторами переехал в Херсон (интернет-провайдер «Selena» при поддержке компании «Унион»), а в сентябре был размещен у киевского провайдера «ElVisti». С лета 2002 года сервер размещается у киевского провайдера «Global Ukraine». С сентября 2001 года помощь в обеспечении работы редакторской группы сервера оказывает Украинское отделение Международного фонда единства православных народов.
В 1998-2001 гг. информационную поддержку серверу оказывал пресс-секретарь Предстоятеля УПЦ Святослав Речинский. В 1998-1999 гг. веб-мастером и дизайнером сайта был Александр Высочанский. В 1999 году Виталием Устименко был сделан нынешний дизайн. В 1999-2001 гг. веб-мастером сайта был Михаил Мых. В 2002 году технической поддержкой сайта занимался Максим Белецкий.
Сегодня сервер «Православие в Украине» является органом пресс-службы Украинской Православной Церкви в сети Интернет. На сайте ежедневно публикуются материалы, предоставляемые пресс-службами епархий УПЦ. Ежемесячно издается «Вестник пресс-службы УПЦ» –– печатная версия выходящих на сайте материалов.
В день первого юбилея официального сервера УПЦ «Православие в Украине» хочется поздравить и поблагодарить всех, кто в разные годы потрудился и трудится над его созданием, поддержкой и информационным наполнением.

12.03.2003. КИЇВ. Предстоятель Української Православної Церкви привітав співробітників офіційного сайту з ювілеєм та звернувся до авторів та відвідувачів православних сайтів всесвітньої мережі Інтернет

«Колективу співробітників офіційного сайту
Української Православної Церкви в Інтернеті.
Сердечно вітаю Вас з п’ятою річницею з дня появи в глобальній інформаційно-комп’ютерній мережі Інтернет нашої офіційної сторінки Української Православної Церкви. Дякуючи вашій успішній і плодотворній діяльності, інтернет-сторінка УПЦ зайняла гідне місце в інтернет-просторі і є сьогодні джерелом оперативної і достовірної інформації як для ЗМІ, так і для окремих відвідувачів.
Прикликаю Боже благословення на Ваші труди. Зичу успіхів у праці на інформаційній ниві на благо Святої Церкви.
Володимир,
Митрополит Київський і всієї України.»

Вітання

Предстоятеля Української Православної Церкви
Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира
з нагоди 5-річчя створення офіційного серверу УПЦ «Православ’я в Україні»
Дорогі брати і сестри,
всі ті, хто створює та користується
православними сайтами всесвітньої мережі Інтернет!
«Добра справа –- благословляти Бога, возносити ім’я Його та благоговійно проповідувати про діла Божі» (Тов. 12, 6) –– говорить Святе Письмо.
Минуло 5 років з того дня, коли Українська Православна Церква відкрила власний офіційний сервер, маючи за мету надати можливість користувачам Інтернету отримувати інформацію про церковне життя з першоджерела.
За цей час сервер «Православ’я в Україні» став одним з найпотужніших інформаційних ресурсів православного світу, який має репутацію оперативного і достовірного інтернет-видання і аудиторія якого постійно поширюється, але вже зараз складається з користувачів більш ніж 30 країн на всіх континентах. Інформацією серверу користуються десятки як церковних, так і світських ЗМІ. Вони щоденно мають змогу отримати інформацію про позицію Священноначалля УПЦ з питань сьогодення, про життя єпархій, монастирів і парафій України, про церковно-державні та церковно-суспільні відносини, про міжконфесійні стосунки та факти порушення прав віруючих УПЦ. Автори сайту регулярно готують аналітичні матеріали та різноманітні огляди, висвітлюють актуальні питання церковного та суспільного життя, надають можливість церковним ієрархам звернутися до широкого загалу з пастирським словом.
Інтернет, як засіб розповсюдження інформації, є зоною місіонерського служіння Православної Церкви, засобом сучасної катехизації, виховання та просвітництва, бо Сам Господь «нам звелів, щоб народові ми проповідували та свідчили» (Дії. 10, 42).
Вітаючи авторів та читачів серверу «Православ’я в Україні» з першим ювілеєм, бажаю всім вам допомоги Божої і благословення в інформаційно-просвітницькому служінні у славу Святої Української Православної Церкви.
Благодать Господа нашого Іісуса Христа нехай завжди перебуває з вами!

+ Володимир,
Митрополит Київський і всієї України,
Предстоятель Української Православної Церкви
11.03.2003 р.
Київ