Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

Звернення до духовенства Української Православної Церкви, представників влади, державних структур і громадських організацій

ЗВЕРНЕННЯ
до духовенства Української Православної Церкви,
представників влади, державних структур і громадських організацій

Ми, учасники церковно-громадської конференції «Молодь і наркотики», котрі зібралися з благословення Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира у Свято-Миколаївському Городоцькому жіночому монастирі Рівненської єпархії, розглянувши проблеми наркоманії у молодіжному середовищі, дійшли висновку, що проблема наркоманії є глобальною для всієї України та для Рівненщини зокрема. Учасники конференції усвідомлюють, що не можна стояти осторонь у вирішенні проблеми попередження і лікування наркозалежних.

Представники закладів освіти і медицини, армії, прокуратури, правоохоронних органів, соціальних служб для молоді та громадських організацій разом з представниками Української Православної Церкви повинні докласти всіх зусиль для спільної координації діяльності з попередження наркоманії.

У зв’язку з цим ухвалили:

1. Пропонувати священноначаллю Української Православної Церкви розглянути можливість започаткування періодичного церковно-громадського видання, яке висвітлювало б проблеми наркоманії і досвід роботи зі споживачами наркотиків.

2. Пропонувати відповідним державним структурам сприяти відкриттю центрів реабілітації наркозалежних у кожній області.

3. Закликати духовенство і вірних Української Православної Церкви піднести свої молитви за наркозалежних і по можливості долучитися до спільної справи всього суспільства по попередженню та лікуванню наркозалежних.