Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

Ежегодный благодарственный молебен на Владимирской горке

29.12.2001. БЛАЖЕННІШИЙ МИТРОПОЛИТ КИЇВСЬКИЙ І ВСІЄЇ УКРАЇНИ ВОЛОДИМИР У СПІВСЛУЖІННІ КЛИРУ УКРАЇНСЬКОЇ ПРАВОСЛАВНОЇ ЦЕРКВИ, ВІДПРАВИВ ТРАДІЦІЙНИЙ ЩОРІЧНИЙ ПОДЯЧНИЙ МОЛЕБЕНЬ БІЛЯ ПАМ’ЯТНИКА ХРЕСТИТЕЛЮ РУСІ, СВЯТОМУ РІВНОАПОСТОЛЬНОМУ КНЯЗЕВІ ВОЛОДИМИРУ. НА МОЛЕБНІ, СЕРЕД КІЛЬКАСОТ ВІРУЮЧИХ, БУЛИ ПРИСУТНІ ПРЕЗИДЕНТ УКРАЇНИ ЛЕОНІД КУЧМА, ГОЛОВА ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ ІВАН ПЛЮЩ ТА ПРЕМ’ЄР-МІНІСТР УКРАЇНИ АНАТОЛІЙ КІНАХ

Співслужили Блаженійшому Митрополитові Володимиру, архієпископ Львівський і Галицький Августин, єпископ Павел, епископ Митрофан, клірики Київської єпархії Української Православної Церкви. На молебні були присутні: Президент України Л.Д.Кучма, Голова Верховної Ради України І.С.Плющ, Прем’єр-міністр України А.К. Кінах, голова Держкомрелігій України В.Бондаренко, Київський міський Голова О. Омельченко, заступник голови Держкомрелігій М. Маломуж, заступник міського Голови В. Яловий та інші відомі політики й урядовці. Перед початком богослужіння Блаженійший Митрополит Володимир, звертаючись до керівників держави, клиру та мирян, сказав: «Вже стало доброю традицією, що ми наприкінці кожного року збираємось на цьому святому місці, на Володимирській гірці, біля підніжжя пам’ятника нашому хрестителю, святому рівноапостольному князю Володимиру, збираємося для того, щоб скласти наші подячні молитви Богу, за те, що цей рік, який минає, проходив під Його благословенням. Я закликаю всіх присутніх помолитись сьогодні за те, щоб Господь благословив наступаючий рік, щоб Благословив нашу державу, нашу Українську Православну Церкву й увесь наш народ, і послав їм миру, здоров’я та всякого добра.»
Склавши молитовну подяку Спасителю й небесним покровителям нашого народу за все те добре, що було в минулому році, Предстоятель та віруючі просили ласки Господньої в році, що наступає, просили Святого Володимира та всіх святих Києво-Печерських молитись перед престолом Господа за благополуччя Української Православної Церкви, за процвітання нашої держави, за духовне й фізичне здоров’я українського народу. Завершився молебень побажанням многіх літ здравія й благоденствія Предстоятелю Української Православної Церкви Блаженійшому Митрополиту Київському і всієї України Володимиру, Президентові України Леоніду Даниловичу Кучмі, українському Урядові, війську та всьому побожному народові.