Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

Привітання Предстоятелю УПЦ

ПРИВІТАННЯ ПРЕДСТОЯТЕЛЮ УПЦ

За Божественною літургією 23 листопада з днем народження Предстоятеля Української Православної Церкви вітали численні архієреї, духовенство, побожний віруючий люд. Особисті привітання Митрополиту Київському і всієї України Володимиру надіслав Президент України Леонід Данилович Кучма:
«Ваше Блаженство!
Від щирого серця вітаю Вас з днем народження.
З глибоким задоволенням засвідчую Вам і у Вашій особі усім вірним Української Православної Церкви свою незмінну пошану та сподіваюся на дальшу плідну співпрацю на благо нашого народу.
Бажаю Вашому Блаженству доброго здоров’я, душевних радощів та бадьорості.
Хай милість Господня завжди перебуває з Вами!»
Зі словами поздоровлення до Блаженнішого Митрополита зверталися представники державної влади, керівники всіх рівней, народні депутати України, лідери політичних партій, громадських об’єднань та рухів.
Міністр внутрішніх справ України Юрій Смирнов «на відзнакуактивної безпосередньої участі у роботі по зміцненню духовних засад в житті працівників органів внутрішніх справ та військовослужбовців внутрішніх військ МВС, формування у них моральних, патріотичних, культурних та етичних цінностей, наполегливу просвітницьку діяльність, сприяння зміцненню державницьких засад в Україні та з нагоди дня народження» нагородив Предстоятеля УПЦ почесною відзнакою МВС «Закон і честь».
Від імені православних парламентарів України член секретаріату Європейської Міжпарламентської Асамблеї Православ`я народний депутат України Катерина Самойлик побажала Митрополиту Володимиру допомоги Божої «в несінні нелегкого хреста Предстоятеля Української Православної Церкви, служінні єдності Православ`я в Україні та єднанню православних народів світу».
В свою чергу міністр оборони України генерал армії В. Шкідчинко побажав Блаженнішому Владиці «довголітнього здоров’я на користь нашої Святої Церкви і нашого українського народу».
І таких і їм подібних слів було ще сказано в цей день немало.