Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КРОПИВНИЦЬКИЙ. Збори духовенства Кіровоградської єпархії засвідчили свою вірність УПЦ і Блаженнійшому Митрополиту Онуфрію

27 листопада, в день пам’яті св. ап. Филипа, в Свято-Єлисаветинському Вознесенському чоловічому монастирі відбулися чергові збори духовенства Кіровоградської єпархії УПЦ. Очолив зібрання Керуючий Кіровоградською єпархією Іоасаф, митрополит Кіровоградський і Новомиргородський. Перед початком зібрання був звершений молебень на початок всякого доброго діла. Відкрив засідання зборів вступним словом Владика Іоасаф та оголосив порядок денний. Далі були прочитані доповіді екклезіологічного та історичного характерів, які підготували співробітники Інформаційно-просвітницького відділу єпархії, а також продемонстровано ряд тематичних відео-сюжетів.

Після інформаційного блоку митрополит Іоасаф повідомив збори про проведення Собору єпископів Української Православної Церкви 13 листопада 2018 року та зачитав Постанову Собору. Священнослужителі одноголосно засвідчили принципову підтримку позиції Української Православної Церкви, відображеній у рішеннях Собору. Потім були обговорені поточні питання, що стосуються функціонування та діяльності Кіровоградської єпархії УПЦ.

В кінці зустрічі Владика Іоасаф відповів на питання, які цікавили священнослужителів, та побажав усім Божої допомоги в несенні гідного пастирського служіння в непростих умовах сьогодення.