Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ОЛЕКСАНДРІЯ. Храм відкритий для творчості


26 листопада до Покровського храму м.Світловодська завітали художники м.Олександрії: Лариса Добровольська, Валентина Безкоровайна, Наталія Ткаченко, Максим Кісільов, Ірина Кваша, Тетяна Осика, Еліна Кокошнікова, Олена Додатко, Марина Петренко, Ярослав Милосердний та Олександр Охапкін.
Біля входу на територію гостей радо зустрів протоієрей Віталій Коваленко та запросив на невеличку екскурсію, котра почалася із історії храму та опису стилю, в якому його збудовано.

Продовженням стала можливість піднятися на дзвіницю і з 15-метрової височини подивитися на красу міста та Дніпровську затоку, адже для кожного відкрився дивовижний краєвид на руку самого досконалого майстра — Творця, Котрий так щедро наділив нашу землю красою.

По завершенні бесіди під відкритим небом священик розповів про православно-просвітницький центр, котрий розташований на території поряд. Приємне враження склала інформація про наявність справжньої творчої галереї «Гармонія душі», до якої невдовзі завітали гості. У виставковій залі були представлені роботи митців міста та району, роботи учнів недільної школи, адже для них викладається предмет «Живопис».

Це знайомство і тепла атмосфера зустрічі надихнули кожного учасника, дали можливість деякі сторони віри і церкви відкрити по-новому.