Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

УЖГОРОД. У день св.Кирила і Мефодія Актовий день відзначила Ужгородська українська богословська академія

У день пам’яті рівноапостольних Кирила і Мефодія, 24 травня, в Ужгородській українській богословській академії імені святих Кирила і Мефодія відбулися урочистості з нагоди святкування 12-го Актового дня академії.
Зранку в нижньому академічному храмі відбулася Божественна літургія, яку очолив архієпископ Мукачівський та Ужгородський Феодор у співслужінні вікарія Київської Митрополії єпископа Макарівського Іларія, духовенства Мукачівської єпархії та викладачів УУБА в священному сані. На богослужінні були присутні представники професорсько-викладацького складу, співробітники, студенти академії та університету, парафіяни академічного храму та гості академії, які прийшли розділити святкову радість престольного свята.
За традицією архієпископ Феодор та єпископ Іларій під час Літургії провели постриг студентів-випускників бакалаврату (IV курсу) у читці, а студентам І курсу було дано архіпастирське благословення на носіння підрясника. Від ректора було вручено нагрудні відзнаки – значки студента академії та університету.
З вітальним словом та благословенням до присутніх звернувся владика Іларій, який передав професорсько-викладацькому складові, співробітникам та студентам академії та університету вітання і благословення від Блаженнішого Володимира, Митрополита Київського і всієї України.
З архіпастирським словом та словами привітання до присутніх також звернувся владика Феодор. За заслуги перед Українською Православною Церквою, особистий внесок в розвиток української богословської вищої освіти і науки, багаторічне служіння Церкві Христовій та з нагоди 50-річчя ректору академії та університету архімандриту Віктору (Бедь) було вручено високу нагороду Української Православної Церкви – орден благовірного князя київського Ярослава Мудрого.
Ректор подякував за молитви, за участь торжествах та вручення йому високої церковної нагороди.
Наостанок владика Феодор та ректор УУБА-КаУ архімандрит Віктор (Бедь) вручили державний диплом магістра богослов’я владиці Іларію, який успішно за заочно-дистанційною формою навчання закінчив богословсько-філософський факультет Карпатського університету імені Августина Волошина системи Міністерства освіти і науки України.