Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КРИВИЙ РІГ. Архієпископ Єфрем освятив пам’ятник «Завжди чекаємо»

У свято благовірних князя Петра, в іночестві Давида, та княгині Февронії, в іночестві Єфросинії, Муромських чудотворців (1228), архієпископ Криворізький та Нікопольський Єфрем, на запрошення міського голови Кривого Рогу Ю.Г. Вілкула, прийняв участь в урочистому відкритті пам’ятника «Завжди чекаємо» у сквері біля виконкому Криворізької міської ради.
Згідно з Указом Президента України від 30 грудня 2011 року, 8-го липня святкується День родини. Саме в цей день православні християни вшановують пам’ять святих благовірних князів Петра і Февронії Муромських – покровителів сім’ї, любові і вірності. Пам’ятник відкрили міський голова Ю.Г. Вілкул, голова Дзержинської районної у місті ради С.Д. Степанюк та архієпископ Криворізький і Нікопольський Єфрем. Автором новоствореного пам’ятника є відомий криворізький скульптор, автор пам’ятника засновнику міста козаку Кривому Рогу, В.І. Токар.
У зверненні до городян міський голова зауважив: «З давніх-давен наш народ глибоко шанував родину. На цій повазі тримався і міцнів український рід, укладалися традиції народної моралі та культури. Для кожного з нас образ батьків є рідним і дорогим. Упродовж усього життя вони оберігають нас від бід і помилок, дають сили і наснагу для творення добрих справ. І сьогодні ми зібралися, щоб засвідчити свою глибоку повагу споконвічно шанованому родинному символу батька і матері, який знайшов втілення у скульптурній композиції «Завжди чекаємо…»».
Після чину освячення архієпископ Криворізький і Нікопольський Єфрем нагадав присутнім про священний обов’язок вшанування батьків, який Господь залишив у 5-й Заповіді Мойсея та новозавітню притчу про блудного сина, в якій оспівується любов Отця Небесного до свого створіння. Новий пам’ятник нагадуватиме кожному з нас, що нас завжди чекають вдома наші батьки, а у вічності – Отець Небесний.
Голова Дзержинської райради С.Д. Степанюк зазначив: «Ми впевнені, що це місце стане улюбленим для подружніх пар, що сюди як до символу споконвічних родинних цінностей завжди будуть приходити мешканці нашого міста».