Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

15.06.2011. ВІННИЦЯ. Архієпископ Симеон здійснив поїздку до країн Балтії

З 7 по 13 червня архієпископ Вінницький і Могилів-Подільський Симеон перебував у Прибалтиці. В ході поїздки владика відвідав визначні православні монастирі трьох Прибалтійських країн: Свято-Духівський чоловічий монастир у Вільнюсі (Литва), Троїце-Сергіїв жіночий монастир у Ризі (Латвія) та Пюхтицький жіночий монастир (Естонія).
Пюхтицький монастир був головною ціллю паломницької поїздки вінницького архієрея. Востаннє владика Симеон відвідував цю обитель двадцять років тому, будучи ще ієромонахом Свято-Данилова монастиря у Москві. А ще за три роки до цього майбутній архієрей, який тоді готувався до вступу у Московську Духовну Академію, протягом місяця жив у Пюхтицький обителі, молитовно готуючись до нового повороту у своєму житті. Тим то й дорогий Пюхтицький монастир для архієпископа Симеона, що саме звідси розпочався його шлях до священства, який привів до архієрейського служіння.
З благословення Святішого Патріарха Московського і всієї Русі Кирила, архієпископ Симеон звершив у Пюхтицький обителі святкову Божественну літургію 12 червня, в день Святої Троїці. А днем раніше владика відслужив панахиду на монастирському кладовищі біля могили покійної настоятельниці монастиря ігумені Варвари.
Після святкового Троїцького богослужіння владика Симеон спілкувався з численними паломниками, які цього дня були у Пюхтиці. Серед них виявилося багато паломників з України, а також виходців з Хмельниччини і Вінниччини, котрі нині живуть у Росії та Естонії. Радість спілкування була взаємною і для владики, і для парафіян.
Після богослужіння владика Симеон мав зустріч з єпископом Нарвським і Чудським Лазарем, після спілкування з яким, 14 червня вінницький архієрей повернувся в Україну.
Прес-служба Вінницької єпархії