Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

20.07.2009. ЛУЦЬК. У дні Петрового посту в місцях позбавлення волі відслужено Божественні Літургії

У дні Петрового поста, за благословенням керуючого єпархією митрополита Луцького і Волинського Нифонта в місцях позбавлення волі, розташованих на території єпархії звершились богослужіння. Під час богослужынь бажаючі посповідалися та причащастилися Святих Христових Тайн.
Божественні Літургії були відслужені в храмі-каплиці святої великомучениці Анастасії Узорішительниці, що у Луцькому слідчому ізоляторі №2 та в храмі святителя Миколая Цуманської виправної колонії №84. В слідчому ізоляторі Літургію звершив настоятель каплиці священик Богдан Гринюк, а у Цуманській виправній колонії №84 — настоятель Свято-Покровського храму селища Цумань священикМихаїл Кулакевич. Таїнство Сповіді у в’язницях провів духівник ув’язнених Волинської єпархії протоієрей Георгій Шевчук. За Літургіями співали студенти Волинської Духовної семінарії. Після богослужіння священики індивідуально поспілкувалися з ув’язненими. У в’язницях організовані школи духовної просвіти з вивченням основ християнської моралі, історії Православної Церкви, таїнств та обрядів Церкви. Вживаються заходи щодо збільшення духовної літератури в бібліотеках, забезпечення їх періодичними виданнями Української Православної Церкви (загальноцерковними та місцевого значення),щорічним виданням православного календаря.Організовуються прослуховування засудженими радіопередач на християнську тематику, перегляд кіно-відео- та телевізійних передач. Засновується служба “Православна пошта” для духовної підтримки засуджених та їх духовного просвітництва шляхом листування. Залучаються священики до індивідуально-виховної роботи з засудженими, які перебувають на профілактичному обліку як схильні до різного роду правопорушень.
Вживаються заходи щодо духовно-просвітницької роботи з персоналом установ виконання покарань області (проведення лекцій, бесід, залучення до богослужінь). Спільно з управлінням Департаменту організовується та здійснюється методичне керівництво проведенням серед засуджених конкурсів художньо-прикладної талітературної творчості на православну тематику. В свою чергу управління Держдепартаменту, підтримуючи ініціативу священнослужителів, створює умови щодо можливості участі засуджених в богослужіннях та забезпечує проведення індивідуальних духовно-просвітницьких співбесід із ними з урахуванням специфіки режиму зазначених установ. Священики забезпечуються відповідними перепустками. З дотриманням вимог Закону України від 30 червня 2005 року «Про попереднє ув’язнення» та письмового дозволу відповідних органів створює умови для проведення в Луцькому слідчому ізоляторі зустрічей спеціально визначеного священика з особами, щодо яких проводиться досудове слідство.
Прес-служба Волинської єпархії УПЦ