Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

23.04.2009. КИЇВ. Ветерани молитимуться у своїй церкві

Учасники конференції з питань соціального захисту ветеранів війни підтримали ініціативу громадської ветеранської організації «Право і захист» спорудити в парку «Перемога», що в Дарницькому районі, новий православний храм.Рішення про утворення нової громади вже благословив Митрополит Київський і всія України.
Нещодавно у Київському міському палаці ветеранів відбулася науково-практична конференція з питань соціального захисту учасників війни, присвячена 65-й річниці визволення України від фашистських загарбників у 1944 році. Голова організації учасників війни столиці Віктор Мальований зауважив, що держава цілком позбавила своєї опіки ветеранів війни — у бюджеті на 2009 рік фінансування цих організацій не передбачено. Як пояснив голова громадської організації «Право і захист» В’ячеслав Яковенко, самоусунення держави від потреб ветеранів спонукало їх попросити сприяння і захисту зокрема в Української православної церкви. Про роль священнослужителів і важливість їхньої соціальної роботи говорив під час доповіді заступник голови синодальної комісії Геннадій Таранюк.
На думку ветерана Служби безпеки України Жоржа Діаса, в країні спостерігаються негативні ідеологічні процеси, за якими стоять конкретні політичні сили прозахідної орієнтації. Доктор філософських наук Юрій Ткаченко зауважив, що молодь недостатньо цікавиться історією, втрачає моральні засади. Учений особливо відзначив роль православної церкви в справі виховання майбутніх поколінь.
У повному складі учасники конференції підтримали ініціативу організації «Право та захист» про будівництво Храму всіх святих воїнів на території парку «Перемога». Цей задум благословив предстоятель Української православної церкви Блаженійший Володимир — Митрополит Київський і всія України. За словами благочинного церков Північно-Східного округу Києва протоієрея Димитрія Григорака, будівництво цього храму в такому пам’ятному для ветеранів місці матиме особливе значення. Поява Храму усіх святих воїнів стане значною подією в справі підтримки ветеранів, виховання майбутніх поколінь. Ухвалено звернення до міської адміністрації з проханням виділити земельну ділянку для спорудження храму.
Іван Рибалко «Хрещатик».