Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

02.02.2009. КИЇВ. Питання захисту моралі, духовності повинне стати пріоритетом в Україні, вважають учасники круглого столу в Києві

У залі засідань комітетів Верховної Ради України 28 січня був проведений «круглий стіл» на тему «Стан виконання законодавства України про захист суспільної моралі – загроза національній безпеці або плюралізм думок». Серед основних питань, що розглядалися на «круглому столі», були питання про потужний вплив сучасних засобів масової комунікації на свідомість громадян, суспільну мораль і психіку людей, особливо дітей і підлітків. Представники державних, суспільних організацій, професійних співтовариств, засобів масової інформації стурбовані станом виконання законодавства України про захист суспільної моралі.
«Питання захисту моралі, духовності повинне стати пріоритетом в Україні, пріоритетом влади і пріоритетом в кожній сім’ї. Я переконаний, що з врахуванням негативних тенденцій, які ми спостерігаємо сьогодні в суспільстві, в інформаційному і в Інтернет просторі, серед молодого покоління, проведення захисту суспільної моральності можливе двома способами – державним регулюванням і наданням державної підтримки», – так прокоментував зустріч Павло Унгурян, народний депутат Верховної Ради України (БЮТ), повідомляє прес-служба нардепа.
Результатом проведеного заходу стала резолюція, скерована в державні органи влади, міністерства і комітети, органи теле- і радіомовлення, громадські організації. Метою цього документа є посилення координації і взаємодії між відповідальними інституціями в запобіганні порушенням вимог законодавства України в питаннях, пов’язаних із захистом суспільної моралі.

РІСУ