Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

15.02.2007. КИЇВ. В місті відбудеться презентація благодійної програми

Благодійна організація «Дияконія» за фінансової підтримки Посольства Нідерландів в Україні та партнерської підтримки Центру у справах сім’ї та жінок Деснянського району м. Києва 16 лютого 2007 року об 11 годині в приміщенні Центру у справах сім’ї та жінок (вул. Курчатова, 14-А) проводить презентацію програми “Зробимо життя щасливішим!
Наша допомога одиноким немічним людям похилого віку”.
Мета програми: об’єднати зусилля державних і громадських організацій, благодійних фондів, церковних спілок у напрямі комплексної – психологічної, юридичної, консультативної та практичної – допомоги самотнім немічним людям похилого віку для забезпечення їхньої психологічної реабілітації й необхідних життєвих потреб.
Однією з найбільш гострих проблем сучасності є “покинуті” суспільством люди похилого віку, які, в силу стану свого здоров’я і віку, не можуть самі себе обслуговувати, але не мають показань для перебування в лікувальних закладах. Ці немічні люди, як правило, потребують, в першу чергу, психологічної допомоги, уваги і любові оточуючих, допомоги у життєвих проблемах. Через свої хвороби, слабкий фізичний та психічний стан вони не завжди в змозі скористатися тими соціальними пільгами, субсидіями, юридичною безкоштовною допомогою, пільгами в сфері медичного обслуговування, що надають їм держава й громадські організації. Тому, насамперед, їм необхідна допомога в оформленні певних юридичних документів та медичне обслуговування вдома.
БО “Дияконія” та Центр у справах сім’ї та жінок вже декілька років працюють у цьому напрямі, і практичний досвід показав актуальність і необхідність такої діяльності.
Завдання проекту:
Надати консультативну, юридичну і практичну допомогу на дому самотнім немічним людям похилого віку, зокрема, оформлення пільг, інвалідності, субсидій та інших юридичних документів.
Надати психологічну підтримку і забезпечити медичне обслуговування вдома самотнім немічним людям похилого віку, в першу чергу – тим, хто перебуває у кризових станах (депресія, тривога, розпач, страх).
Організувати і проводити дводенну психологічну реабілітацію для самотніх немічних людей, які потребують невідкладної психологічної допомоги
Провести інформаційну кампанію з метою залучення зацікавлених організацій для подальшої роботи з окресленою цільовою групою.
У презентації візьмуть участь заступник голови Деснянської районної у м. Києві ради Счастлівцева В.Д., директор територіального центру по обслуговуванню одиноких пенсіонерів та інвалідів Рагульська Т. П., депутат районної ради, член постійної комісії з питань духовності, освіти, культури, сім’ї та молоді, туризму та спорту Миронова З. М., директор Київського пансіонату ветеранів Коняхін О. Д., голова Деснянської районної організації товариства Червоного Хреста України Лахно В. П., Голова ветеранського комітету мікрорайону „Лісовий” Писаренко В. Н., директор Центру у справах сім’ї та жінок Деснянського району Грищенко Н. С., юрист Центру Белах Л. Ф., настоятель Свято-Макаріївської парафії м. Києва протоієрей Владислав Софійчук, настоятель парафії Святих Андріана та Наталії м. Києва ієрей Роман Матюшенко, представники депутатського корпусу.

Контакти: 518-73-72, 518-96-00 (Людмила Василенко)

Їхати: метро „Лісова”, автобусом № 33 або маршруткою № 241 до зупинки «Кінотеатр „Росія”».

“Притвор”