Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ПОЧАЇВ. У духовній семінарії відбувся постриг вихованців IV-го класу у чтеці


11 вересня, в день пам’яті Усікновення глави святого славного Пророка, Предтечі і Хрестителя Господнього Іоанна, митрополит Тернопільский і Кременецький Сергій в семінарському храмі на честь преподобного Іова та Амфілохія Почаївських очолив Божественну літургію та чин хіротесії у чтеці над вихованцями 4-го класу Почаївської духовної семінарії.

Митрополиту Тернопільському і Кременецькому Сергію співслужив ректор семінарії — архієпископ Шумський Іов (Смакоуз), а також клірики семінарського храму. Постриг вихованців IV-го класу в першу ступінь священства — чтець владики звершили перед початком Літургії.

За богослужінням молилися викладачі, студенти та парафіяни храму. Богослужбові піснеспіви виконував семінарський хор під управлінням іерея Андрія Романюка. Під час Літургії були піднесені сугубі прохання та колінопреклонна молитва за настання миру в Україні.

По завершенню богослужінь митрополит Сергій привітав вихованців IV-го класу з постригом в чтеці, а ректор семінарії архієпископ Іов, в свою чергу, висловив митрополиту Сергію слова вдячності за пастирську опіку над духовною школою. Слова вдячності митрополиту Сергію також висловили студенти і викладачі семінарії.

Напередодні, в день пам’яті преп. Іова Почаївського, вихованці IV-го класу отримали благословіння архіпастирів на носіння підрясника.