Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

РІВНЕ. У Торговицях архієпископ Пимен освятив новозбудований храм


Архієпископ Пимен освятив новий храм у селі Торговиця, який збудувала релігійна громада УПЦ після того, як прихильники ПЦУ відібрали їхню церкву. Про це повідомляє пресслужба Рівненської єпархії УПЦ.

13 червня, у день Вознесіння Господнього, архієпископ Рівненський та Острозький Пимен очолив святкове богослужіння та освячення новозбудованої церкви у селі Торговиця Млинівського благочиння. Ієрарху співслужили благочинний Млинівського благочиння протоієрей Василь Іванейко, духовенство Рівненської та Волинської єпархій.

Примітно, що піснеспівами богослужіння супроводжував хор священників Рівненської та Волинської єпархій. Співав також і місцевий приходський хор.

Церкву у селі Торговиця релігійна громада розпочала будувати два роки тому після того, як у селі провели збори з так званого переходу та прихильники ПЦУ забрали храм, який належав вірянам УПЦ.

Після освячення храму архієпископ Пимен подякував вірянам УПЦ за віру та стійкість, за неймовірну жертовність, побажав палкої молитви у стінах нової церкви, яка приведе до спасіння душі.

“Вітаю вас радістю сьогоднішнього свята. Господь возноситься плоттю на небо, показуючи нам шлях і даючи нам можливість наслідувати уготоване од віку Царство, – сказав владика, – Приступаючи до святої Літургії, яка буде вперше звершена у вже освяченому храмі, я бажаю вам сили молитви, наснаги в молитві, щоб достукатись до Неба”.

Після Божественної літургії архієпископ Пимен нагородив меценатів, жертводавців та трудівників, котрі допомагали зводити храм. Подякував настоятелю протоієрею Василю Кудрику та матушці Наталії за усердну працю.