Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КРЕМЕНЕЦЬ. Блаженніший Митрополит Тихон відвідав Почаївський Свято-Духівський скит та Богоявленський жіночий монастир


3 червня після паломницького візиту до Свято-Успенської Почаївської лаври Блаженніший Архієпископ Вашингтонський, Митрополит всієї Америки та Канади Тихон відвідав братське кладовище, де поховані спочилі насельники Почаївської обителі, Почаївський Свято-Духівський скит та Богоявленський жіночий монастир у Кременці.

У паломництві Предстоятеля Православної Церкви в Америці супроводжували митрополит Тернопільський і Кременецький Сергій, голова Інформаційно-просвітницького відділу УПЦ митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент, намісник Почаївської лаври митрополит Почаївський Володимир, ректор Почаївської духовної семінарії архієпископ Шумський Іов, ректор Київської духовної академії і семінарії архієпископ Білогородський Сильвестр, єпископ Новоселицький Клеопа.

На братському кладовищі Його Блаженство помолився за упокоєння душ спочилих насельників Почаївської лаври. Після цього Блаженніший Митрополит Тихон відвідав Свято-Духівський скит.

Далі Предстоятель Православної Церкви в Америці та архієреї Української Православної Церкви поїхали у Богоявленський жіночий монастир у Кременці, де Блаженніший владика помолився перед чудотворною іконою Пресвятої Богородиці «Всіх скорботних радість».

В ході візиту до Кременецької обителі Його Блаженство подякував митрополиту Тернопільському і Кременецькому Сергію, ігумені та насельницям монастиря за гостинність та побажав Божого благословення святій обителі. Митрополит Сергій, ігуменя та сестри Кременецького монастиря привітали Предстоятеля ПЦА з Пасхальними днями та подарували йому Великодні подарунки.