Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЧЕРНІВЦІ. Предстоятель Православної Церкви Америки висловив підтримку Блаженнішому Митрополиту Онуфрію, віруючим УПЦ та народу України


Блаженніший Тихон, Архієпископ Вашингтонський, Митрополит всієї Америки та Канади, який разом з Блаженнішим Митрополитом Київським і всієї України Онуфрієм очолив урочисте всенічне бдіння у Свято-Духівському кафедральному соборі Чернівців 1 червня, звернувся до священнослужителів та вірян зі словом.

Блаженніший Митрополит Тихон поділився своїми враженнями від відвідин Чернівців, де, за його словом, відображається те багатство культури, якою насичена вся Україна.

«Я сердечно дякую Вашому Блаженству, священству, духовенству і присутнім всім людям тут, в Чернівцях, за цей теплий прийом, за вашу щиру гостинність. І хочу вчергове підтвердити свою незмінну, братерську любов до вас, Ваше Блаженство, до Української Православної Церкви та всього українського народу», – зазначив Предстоятель Православної Церкви в Америці.

Блаженніший владика наголосив, що підтримує українців в боротьбі з російською агресією, та закликав суспільство і владу дотримуватися релігійних свобод.

«Ми визнаємо і підтримуємо не тільки бажання і можливість і всі зусилля України як держави захищати свої кордони і свій суверенітет від агресії, яка була розпочата РФ, ми також хотіли б закликати все суспільство і особливо владу, щоб вони поважали свободу совісті, свободу віросповідання, щоб були дотримані всі процеси і норми міжнародного права», – сказав Архієпископ Вашингтонський, Митрополит всієї Америки та Канади.