Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

Сентябрь 29th, 2024

ВОЛОДИМИР. Підпалено храм, що будується, у Старих Кошарах на Ковельщині

26 вересня, під ранок, було звершено підпал храму громади Української Православної Церкви на честь Покрови Пресвятої Богородиці у селі Старі Кошари на Ковельщині.
Релігійна громада будує цей храм після захоплення прихильниками ПЦУ церкви на честь апостола Іоанна Богослова у Страстну Середу 2019 року.
Про підпал повідомив настоятель громади протоієрей Андрій Хомич.
Підозрюваний у підпалі впродовж тривалого часу погрожував священнику і членам громади УПЦ. Про погрози з належними свідченнями заявляли у поліцію.

Фейсбук-сторінка Володимир-Волинської єпархії

КИЇВ. У свято Воздвиження Предстоятель УПЦ очолив Божественну літургію у Києво-Печерській Лаврі


27 вересня, у день свята Воздвиження Чесного і Животворящого Хреста Господнього, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив Божественну літургію у Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі.

Святкове богослужіння відбулось у храмі в ім’я преподобного Агапіта Печерського.

Предстоятелю співслужили голова Відділу зовнішніх церковних зв’язків митрополит Чернівецький і Буковинський Мелетій, керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, єпископ Ірпінський Лавр, єпископ Бородянський Марк та духовенство монастиря. Подробней…

НЬЮ-ЙОРК. Асамблея канонічних православних єпископів США застерігає від «переслідування будь-якої релігійної групи всередині України»

15 вересня Асамблея канонічних православних єпископів Сполучених Штатів Америки, до складу якої входять православні ієрархи всіх канонічних юрисдикцій у США, висловила занепокоєння з приводу релігійних викликів в Україні.

Текст заяви Асамблеї з цього приводу було опубліковано на офіційному сайті даного органу.

«Асамблея канонічних православних єпископів Сполучених Штатів Америки з серйозним занепокоєнням і глибоким смутком стежить за вторгненням Російської Федерації до України, що триває, так само як за викликами в церковній площині в Подробней…

ОДЕСА. Блаженніший Митрополит Онуфрій очолив всенічне бдіння в Успенському монастирі


28 вересня, напередодні дня пам’яті преподобного Кукші Одеського, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив всенічне бдіння в головному соборі Успенського чоловічого монастиря в Одесі.

Після прибуття в обитель та урочистої зустрічі Блаженніший Митрополит Онуфрій вклонився мощам преподобного Кукші.

Цьогоріч Успенський Одеський монастир відзначає 200-річчя з дня заснування, а також виповнюється 30 років обрітення мощей преподобного Кукші та 60 років з дня його кончини.

1994 року, через тридцять років після смерті святого, були знайдені нетлінні мощі святого. Урочистості прославлення преподобного Кукші в лику святих очолив Блаженніший Митрополит Володимир (Сабодан), восприємником якого у постригу був преподобний Кукша. Подробней…