Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

Сентябрь 21st, 2024

КИЇВ. Блаженнійший Митрополит Онуфрій: Господь завжди відповідає на смиренну, терпеливу і довгочасну молитву

У своїй проповіді у день Різдва Пресвятої Богородиці Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій розповів про історію народження Пречистої Діви Марії від святих праведних Іоакима та Анни — людей, які до самої старості несли тягар безпліддя, але які не втрачали надію на милість Божу і молилися своєму Творцю.

Як зауважив Блаженніший владика, сьогоднішнє свято навчає нас великої, терпеливої та смиренної молитви.

«Ми у своєму житті часто щось просимо у Бога. Наші прохання бувають різними. Ми просимо собі якихось благ, здоров’я, просимо також за своїх близьких. Просимо у Бога, щоб Він був милостивий, щоб простив наші гріхи, щоб Господь благословив наше життя, щоб Господь просвітив наш розум. Є багато таких молитов, які ми підносимо до Бога і хочемо, щоб Він нас вислухав. І ми повинні пам’ятати, що Господь чує кожне прохання і Він обов’язково відповість на молитву, якщо це послужить користі духовній, нашому спасінню і якщо молитва ця буде смиренною, терпеливою і довгочасною», — сказав Блаженніший Митрополит Онуфрій.

Але, як наголосив Предстоятель, Господь не завжди відповідає нам тоді, коли б ми хотіли.

«Ми тільки підняли руку й осінили себе хресним знаменням і вже хочемо, щоб Бог нам одразу наше прохання виконав. Таке, можливо, колись буває, але коли молитва маленька, коротка, то вона випрошує у Бога маленький дар. А коли молитва велика, довга, смиренна, терпелива, то вона обдарується Богом великими дарами», — пояснив Первосвятитель.

Також Його Блаженство додав, що ми не повинні впадати у відчай, коли не отримуємо відповіді на наші молитви.

«Нам слід терпеливо просити щось у Бога, молитися Йому, і обов’язково Бог добрі бажання наші виконає», — зазначив Архіпастир.

Предстоятель побажав віруючим, «щоб Бог допомагав усім нам, щоб молитвами Пресвятої Діви Марії Господь укріпляв нас у благочесті, у молитві, у терпінні, щоб наше життя земне було красивим та благородним — таким, задля якого Господь нас створив, і щоб ми на Небі в майбутньому віці сподобилися вічного спасіння у Христі Іісусі Господі нашому».