Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

Сентябрь 16th, 2024

МУКАЧЕВО. Єпархія передала черговий спецавтомобіль на потреби ЗСУ


13 вересня священники Мукачівської єпархії УПЦ освятили і передали спецавтомобіль для виконання бойових завдань на лінії фронту ЗСУ.
Транспорт передали земляку віруючих Мукачівської єпархії, воїну ЗСУ Рикавцю Олегу.

Благодійний збір коштів для придбання транспорту для захисників був огранізований кліриками єпархії, протоієреями Василієм Бабець та Василієм Кондрич.

«Дякуючи усім жертводавцям дане авто придбане і передане безпосередньо нашим захисникам», – йдеться у повідомленні.

КИЇВСЬКА ОБЛАСТЬ. Миколаївська парафія села Білогородка передала сьомий автомобіль для ЗСУ


15 вересня благочинний Білогородського округу Київської єпархії протоієрей В’ячеслав Лазорик освятив автомобіль для одного з військових підрозділів ЗСУ.
Авто було придбане коштом благодійника Миколаївського храму села Білогородка з німецького міста Фрайбург.

Невдовзі авто буде доукомплектовано всім необхідним та передано військовослужбовцям.

За словами військових, автомобілі є однією з основних потреб на фронті. Подробней…

КИЇВ. У Неділю 12-ту після Пʼятидесятниці Предстоятель очолив Божественну літургію у Києво-Печерській Лаврі


15 вересня, у Неділю дванадцяту після Пʼятидесятниці, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив Божественну літургію у Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі.

Недільне богослужіння звершили у храмі в імʼя преподобного Агапіта Печерського.

Предстоятелю співслужили керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, єпископ Ірпінський Лавр, єпископ Бородянський Марк, духовенство обителі та гості у священному сані.

Після читання святого Євангелія Блаженніший владика звернувся до пастви зі словом проповіді.

Пояснюючи віруючим недільне євангельське читання про багатого юнака (Мф. 19: 16-26), Предстоятель зауважив, що коли людина має певне майно, але ставиться до нього не як до своєї надії, а як до засобу творити добрі справи, то ця людина може підійматися до високих ступенів духовної досконалості.

Проте, за словами Архіпастиря, на шляху духовного вдосконалення є такий етап, коли людина повинна іти далі так, як прийшла у цей світ, — без нічого. Подробней…

КОНОТОП. Єпархія оголосила збір допомоги постраждалим внаслідок російської нічної атаки на місто


Митрополит Конотопський і Глухівський Роман, духовенство та віряни Конотопської єпархії висловлюють співчуття усім постраждалим внаслідок російської атаки на Конотоп у ніч на 12 вересня. Також з благословення правлячого архієрея у Конотопській єпархії розпочали збір допомоги потерпілим.

У повідомленні єпархіальної пресслужби зазначається, що внаслідок російської нічної атаки зазнали руйнувань об’єкти інфраструктури, дитячі садочки, школа, лікарня та житлові багатоповерхівки. Одна людина померла, велика кількість конотопчан мають фізичні, психологічні травми та вимушені шукати тимчасове житло. Подробней…

КИЇВ. Місія Милосердя доставила черговий гуманітарний вантаж на Схід України


11-13 вересня заступник голови Синодального відділу з соціальних та гуманітарних питань УПЦ протоієрей Костянтин Дворовий та голова Відділу соціального та гуманітарного служіння Київської єпархії протоієрей Андрій Дворовий доставили 3,5 тонни гуманітарної допомоги для ЗСУ, Святогірської лаври та цивільного населення на Сході України. Про це повідомляє телеграм-канал «Церква допомагає».

Священники-волонтери передали братії Святогірської лаври та біженцям, які знайшли в обителі прихисток, харчові продукти, борошно, господарські товари, ліки тощо. Дітей, які перебувають в обителі, привітали з початком нового навчального року та передали їм солодощі. Подробней…

МЮНХЕН. Ієрарх УПЦ звершив Літургію на парафії Румунської Православної Церкви у Німеччині


15 вересня з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія ректор Київської духовної академії і семінарії архієпископ Білогородський Сильвестр спільно з єпископом Брашовським Софіаном, вікарієм Митрополії Німеччини, Центральної і Північної Європи Румунської Православної Церкви, звершив Божественну Літургію з нагоди престольного свята Воздвиженського храму у місті Мюнхен (Румунська Православна Церква).

Архієпископа Сильвестра у візиті до Німеччини супроводжує завідувач канцелярії КДАіС архідиякон Никодим (Шевчук). Подробней…