Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

Сентябрь 5th, 2024

ХЕРСОН. Священнослужителі Київської єпархії вчергове доставили гуманітарний вантаж на Херсонщину

3 вересня заступник голови Синодального відділу із соціальних та гуманітарних питань УПЦ протоієрей Костянтин Дворовий та голова Відділу соціального та гуманітарного служіння Київської єпархії протоієрей Андрій Дворовий вчергове доставили гуманітарний вантаж на Херсонщину. Про це повідомляє телеграм-канал «Церква допомагає».

До складу гуманітарного вантажу увійшли понад 1,5 тонни харчових продуктів, серед яких — консерви, борошно, цукор, макарони, крупи тощо. Усі продукти будуть сформовані у набори, які передадуть нужденним. Подробней…

КРИВИЙ РІГ. Внаслідок російського обстрілу постраждав храм УПЦ


4 вересня внаслідок російської ракетної атаки постраждав храм в ім’я священномученика Онуфрія, першого єпископа Криворізького. Про це повідомляє пресслужба Криворізької єпархії.

Вибуховою хвилею було вибито вікна, пошкоджено окремі деталі іконостасу, фрески, вітражі та інші елементи зовнішнього та внутрішнього оздоблення.

ЧЕРНІГІВ. У прикордонному селі внаслідок обстрілів пошкоджено храм


2 вересня у прикордонній Семенівській громаді на Чернігівщині через обстріли загорілися 38 домогосподарств, також пошкоджена церква в селі. Про це повідомляє поліція Чернігівської області.

Зазначається, що правоохоронці зафіксували наслідки ворожих атак та відкрили кримінальне провадження за частиною 1 статті 438 Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни).