Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

Сентябрь 2nd, 2024

КИЇВ. У Київській духовній академії відбулось урочисте відкриття відродженого Церковно-археологічного музею


1 вересня з благословення ректора Київської духовної академії і семінарії архієпископа Білогородського Сильвестра на території Голосіївського монастиря відбулось урочисте відкриття відродженого Церковно-археологічного музею Київської духовної академії. Про це повідомляє сайт КДА.

Представив відновлений музей його завідувач доцент Київської духовної академії архімандрит Дамаскін (Лебедь).

На виставці була представлена експозиція, присвячена визначним датам Предстоятеля УПЦ Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, а саме: 80-річчю від дня його народження та 10-річчю Первосвятительського служіння на древній кафедрі Київських Митрополитів. Експозиція містить унікальні фотографії, які ілюструють служіння Блаженнішого Митрополита Онуфрія, а також його внесок у духовне життя та розвиток як Української Православної Церкви, так і Київських духовних шкіл. Подробней…

КИЇВ. Предстоятель УПЦ очолив престольне свято Флорівського монастиря та благословив дітей на навчання


31 серпня, у день пам’яті святих мучеників Флора і Лавра, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив Божественну літургію у Вознесенському Флорівському жіночому монастирі Києва.

Предстоятелю співслужили керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, єпископ Ірпінський Лавр, єпископ Бородянський Марк, духовенство обителі та гості у священному сані.

За богослужінням також молилися сестри з настоятелькою обителі ігуменею Євлампією (Єлісейкіною).

Після читання святого Євангелія Блаженніший владика звернувся до пастви зі словом проповіді.

За богослужінням помолились про мир на українській землі; про позбавлення від ворога; щоб Господь зглянувся на наш народ і зберіг тих, хто у відчаї і втратив Подробней…

СЛАВЯНСК. В суде продолжают рассматривать дело митрополита Арсения


Следующее заседание состоится 5 сентября.

27 августа в Славянском горрайонном суде Донецкой области состоялось очередное подготовительное заседание по делу наместника Святогорской Лавры митрополита Святогорского Арсения.

У владыки Арсения появился новый адвокат. Впервые приняв участие в заседании, он подал ходатайство об ознакомлении с материалами дела. Суд дал адвокату время до 5 сентября.

Также по неизвестным стороне защиты причинам суд в очередной раз отказал митрополиту Арсению и его адвокатам в проведении заседаний при помощи видеосвязи. Несмотря на изменения в оперативной обстановке на фронте и связанные с этим риски для жизни владыки Арсения и конвоя, наместника Лавры и дальше будут привозить из г. Днепр, где он удерживается в СИЗО, в Славянск для участия в судебных заседаниях. Подробней…