Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЄРУСАЛИМ. Патріарх Феофіл засудив прийнятий закон 8371: Закликаємо український парламент переглянути й скасувати цей закон


Єрусалимський Патріарх Феофіл опублікував 3 вересня заяву, в якій закликав владу України скасувати ухвалений Верховною Радою закон 8371 та шукати шляхи до діалогу.

Про це повідомляє сайт Єрусалимського Патріархату.

«Хоча нас багато, ми одне тіло. Слова святого Павла в його Першому посланні до Коринфян є простим, але прямим нагадуванням про святий заклик Церкви до єдності. Саме в цьому дусі Єрусалимський Патріархат разом із багатьма нашими побратимами-Патріархами, а також іншими главами Церков засуджують ухвалення нового закону Парламентом України 20 серпня про заборону богослужінь у церквах УПЦ», — заявив Патріарх Феофіл.
За його словами, «колективне покарання незліченних віруючих чоловіків та жінок не сприяє єдності та не сприяє миру».
«Ми закликаємо український парламент переглянути та скасувати цей закон задля благополуччя всіх віруючих людей в Україні», — заявив Предстоятель Церкви Єрусалима.
«Наші серця розриваються через тих, хто постраждав, був переміщений і втратив свої життя в нинішній війні, але з цього болю не повинен виникнути новий розкол серед віруючих або криміналізація невинних людей через їхню релігійну практику», — зазначив Патріарх.
Він нагадав, що «з самого початку цього конфлікту, Єрусалимський Патріархат усвідомлює проблеми та глибокі розбіжності, які представляє цей конфлікт, і прихильний до духовної місії діалогу та примирення за допомогою братніх дискусій».
«Ми віримо, що це єдиний шлях до стійкого миру між ворогуючими фракціями, а також до справжньої єдності у Церкві. Ми знову продовжуємо простягати руку братства християнам по всій Православній Церкві, щоб ми могли покласти край стражданням та сприяти зціленню та єдності у нашій улюбленій Православній Церкві», — підсумував Предстоятель Єрусалимського Патріархату.
Фото: en.jerusalem-patriarchate.info