Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ХЕРСОН. Священнослужителі Київської єпархії вчергове доставили гуманітарний вантаж на Херсонщину

3 вересня заступник голови Синодального відділу із соціальних та гуманітарних питань УПЦ протоієрей Костянтин Дворовий та голова Відділу соціального та гуманітарного служіння Київської єпархії протоієрей Андрій Дворовий вчергове доставили гуманітарний вантаж на Херсонщину. Про це повідомляє телеграм-канал «Церква допомагає».

До складу гуманітарного вантажу увійшли понад 1,5 тонни харчових продуктів, серед яких — консерви, борошно, цукор, макарони, крупи тощо. Усі продукти будуть сформовані у набори, які передадуть нужденним.

Священнослужителі відвідали Херсон, Миролюбівку, Посад-Покровський, Комишани, Антонівку, Шилову Балку.

В ході поїздки священники-волонтери зустрілися із митрополитом Херсонським і Таврійським Іоанном, який висловив вдячність Блаженнішому Митрополиту Онуфрію, Соціальному відділу УПЦ та усім, хто долучається до допомоги постраждалим жителям регіону.

Окрім харчових продуктів, отець Костянтин та отець Андрій доставили для церковних громад генератори, зарядні станції та технічні інструменти, які були придбані за кошти, зібрані храмами Київської єпархії.

«У прифронтових зонах храми стають “осередками незламності”, де можна зарядити техніку, отримати благодійний обід та гуманітарну допомогу. Були вражені ситуацією: Херсон обстрілюється кожного дня, у деякі райони та навколишні села неможливо проїхати. Багато будинків без дахів. Люди потребують допомоги постійно», — ділиться протоієрей Андрій Дворовий.

Отці волонтери висловлюють подяку усім благодійникам, настоятелям і парафіянам київських храмів, завдяки яким було зібрано допомогу, а також просять допомоги для подальшого формування гуманітарних вантажів.

«Настоятелі парафій на Херсонщині не залишають людей в умовах обстрілів та несуть свій пастирський послух, а також годують та підтримують жителів навколишніх сіл. Просимо допомоги для майбутніх поїздок. Без вас ми безсилі, бо маленькі дива Милосердя можемо творити тільки разом», — зазначає протоієрей Костянтин Дворовий.

Долучитися до підтримки Місії Милосердя: 4246 0010 0436 1857