Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

СЛОВʼЯНСЬК. Відбулося чергове судове засідання у справі митрополита Святогірського Арсенія


5 вересняу Слов’янському міськрайонному суді відбулося чергове підготовче засідання по справі митрополита Святогірського Арсенія. Про це повідомляє пресслужбу Лаври.

Підтримати владику до зали засідань прибули братія Лаври, сестри лаврських Усіхскорботного та Іоаннівського скитів і парафіяни Української Православної Церкви.

Раніше сторона захисту клопотала про зміну підсудності справи. Однак Верховний Суд залишив це клопотання без задоволення.

Як зазначила суддя, адвокати подали п’ять апеляцій на рішення Слов’янського міськрайонного суду від 15 серпня про подовження тримання владики Арсенія у Дніпровському СІЗО до 13 жовтня. Усі вони були відхилені.

У рамках засідання 5 вересня було розглянуто чергове клопотання сторони захисту про участь владики у судових засіданнях в режимі відеоконференції.

Адвокати аргументували своє прохання тим, що конвоювання митрополита Арсенія з Дніпра до Слов’янська є небезпечним для здоров’я і навіть життя владики. У своїх виступах адвокати посилалися, зокрема, на статтю 336 Кримінально-процесуального кодексу України, яка дозволяє без додаткових ризиків та загрози безпеці проводити судові засідання онлайн.

Митрополит Арсеній також у своєму слові окремо акцентував увагу суду на тому, що переїзди небезпечні не тільки для нього, але й для членів конвою, оскільки маршрут пролягає через зону в районі бойових дій.

Однак, головуюча у справі суддя Хаустова Тетяна Анатоліївна постановила конвоювати владику Арсенія і надалі.

Наступне засідання суду по справі митрополита Арсенія має відбутися 17 вересня о 13:00.