Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

СКОПʼЄ. Священний Синод Македонської Церкви — Охридської Архієпископії висловив підтримку Предстоятелю та віруючим Української Православної Церкви


Священний Синод Македонської Православної Церкви — Охридської Архієпископії на своєму черговому робочому засіданні, що відбулося 12 вересня 2024 року, висловився з приводу ситуації щодо Української Православної Церкви. Про це повідомляє сайт liturgija.mk.

Зазначається, що члени Синоду звернули увагу на законодавчу ініціативу Верховної Ради України — прийнятий законопроект 8371, який спрямований проти Української Православної Церкви. Вони вказали на те, що з його допомогою намагаються «позбавити мільйони віруючих, які відвідують храми в цій Церкві, основного права на релігійну приналежність, сповідання своєї віри та звершення релігійних служб».

«Священний Синод Македонської Православної Церкви — Охридської Архієпископії свідчить про євангельську істину та висловлює молитовну підтримку Предстоятелю Української Православної Церкви Блаженнішому Митрополиту Київському і всієї України Онуфрію, братам-архієреям та віруючому народу, молячись, щоб Господь дав їм сили вистояти і подолати ці випробування», — йдеться у заяві.

Також Священний Синод зазначив, що «молиться за єдність усіх Помісних Православних Церков, що становлять Тіло Христове».