Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ОДЕСА. В єпархії відзначили сторіччя заснування Різдво-Богородичного монастиря у селі Олександрівка


21 вересня, у день свята Різдва Пресвятої Богородиці, митрополит Одеський і Ізмаїльський Агафангел очолив урочистості з нагоди престольного свята та сторіччя заснування Різдво-Богородичного жіночого монастиря у селі Олександрівка Болградського району.

Напередодні свята увечері у Свято-Троїцькому соборі обителі владика Агафангел звершив всенічне бдіння, а в сам день свята — Божественну літургію.

Його Високопреосвященству співслужили вікарії Одеської єпархії архієпископ Южненський Діодор, архієпископ Болградський Сергій, єпископ Тарутинський Аліпій, а також численне духовенство Одеської єпархії та Молдавської Православної Церкви.

За богослужінням молилися настоятелька обителі ігуменія Єрмогена (Кюлафли), настоятельки інших жіночих монастирів та чисельні прочани з України та сусідніх країн.

На малому вході ігуменія Єрмогена була нагороджена орденом преподобних Антонія і Феодосія Печерських.

Під час Літургії була звершена дияконська хіротонія випускника Київської духовної семінарії.

Після богослужіння відбулася хресна хода навколо Троїцького собору.

Насамкінець митрополит Агафангел звернувся з архіпастирським словом до всіх присутніх, після чого привітав матушку ігуменю та сестер обителі із ювілеєм та на згадку про урочисте богослужіння вручив Касперівську ікону Божої Матері.