Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ОДЕСА. Блаженніший Митрополит Онуфрій очолив всенічне бдіння в Успенському монастирі


28 вересня, напередодні дня пам’яті преподобного Кукші Одеського, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив всенічне бдіння в головному соборі Успенського чоловічого монастиря в Одесі.

Після прибуття в обитель та урочистої зустрічі Блаженніший Митрополит Онуфрій вклонився мощам преподобного Кукші.

Цьогоріч Успенський Одеський монастир відзначає 200-річчя з дня заснування, а також виповнюється 30 років обрітення мощей преподобного Кукші та 60 років з дня його кончини.

1994 року, через тридцять років після смерті святого, були знайдені нетлінні мощі святого. Урочистості прославлення преподобного Кукші в лику святих очолив Блаженніший Митрополит Володимир (Сабодан), восприємником якого у постригу був преподобний Кукша.

Предстоятелю співслужили: митрополит Одеський та Ізмаїльський Агафангел, голова Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ митрополит Чернівецький і Буковинський Мелетій, керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, голова Інформаційно-просвітницького відділу УПЦ митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент, архієреї Української Православної Церкви, духовенство Одеси, Одеської єпархії та гості у священному сані.

Після вечірнього богослужіння біля мощей преподобного Кукші усю ніч будуть звершуватись молебні та акафісти.

29 вересня, у день обрітення мощей преподобного Кукші Одеського, Блаженніший Митрополит Онуфрій очолить Божественну літургію в соборі на честь ікони Божої Матері “Живоносне Джерело”.