Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

НЬЮ-ЙОРК. Асамблея канонічних православних єпископів США застерігає від «переслідування будь-якої релігійної групи всередині України»

15 вересня Асамблея канонічних православних єпископів Сполучених Штатів Америки, до складу якої входять православні ієрархи всіх канонічних юрисдикцій у США, висловила занепокоєння з приводу релігійних викликів в Україні.

Текст заяви Асамблеї з цього приводу було опубліковано на офіційному сайті даного органу.

«Асамблея канонічних православних єпископів Сполучених Штатів Америки з серйозним занепокоєнням і глибоким смутком стежить за вторгненням Російської Федерації до України, що триває, так само як за викликами в церковній площині в Україні. Визнаючи законне право урядів запобігати будь-яким загрозам безпеці під час війни, Асамблея водночас глибоко стурбована ухваленням українським парламентом законопроекту № 8371 (закон № 3894)», — йдеться у заяві.

Православні ієрархи різних юрисдикцій у США також висловили сподівання, що Закон України № 3894 не використовуватимуть для переслідування будь-якої релігійної групи всередині України, що загрожувало б релігійній свободі мільйонів її громадян.