Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЛЕЙПЦИГ. Архієпископ Сильвестр звершив Літургію на парафії УПЦ у німецькому місті


21 вересня, у день свята Різдва Пресвятої Богородиці, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія ректор Київської духовної академії і семінарії архієпископ Білогородський Сильвестр звершив Літургію на парафії Української Православної Церкви на честь Живоначальної Трійці, що у місті Лейпциг (Німеччина).

Нагадаємо, 19 вересня, у рамках свого візиту в Німеччину, ректор КДАіС архієпископ Білогородський Сильвестр взяв участь у міжнародній науковій конференції на тему «Православні ресурси соціального миру» у Берліні.

За богослужінням на українській парафії в місті Лейпциг Його Високопреосвященству співслужили благочинний Південного благочиння парафій УПЦ у Німеччині та настоятель храму протоієрей Максим Бойчура, а також настоятелі інших парафій УПЦ у Німеччині, що здійснюють духовну опіку над православними українцями, які опинилися за межами України.

Під час Літургії були піднесені прохання про мир на українській землі, про позбавлення від ворога, а також за вимушених переселенців та людей, які надають їм підтримку за кордоном.

Після відпусту архієпископ Сильвестр звернувся до присутніх з архіпастирськими настановами, передав благословення та вітання Блаженнішого Митрополита Онуфрія настоятелю, парафіянам храму та закликав на усіх Боже благословення.