Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КОНОТОП. Єпархія оголосила збір допомоги постраждалим внаслідок російської нічної атаки на місто


Митрополит Конотопський і Глухівський Роман, духовенство та віряни Конотопської єпархії висловлюють співчуття усім постраждалим внаслідок російської атаки на Конотоп у ніч на 12 вересня. Також з благословення правлячого архієрея у Конотопській єпархії розпочали збір допомоги потерпілим.

У повідомленні єпархіальної пресслужби зазначається, що внаслідок російської нічної атаки зазнали руйнувань об’єкти інфраструктури, дитячі садочки, школа, лікарня та житлові багатоповерхівки. Одна людина померла, велика кількість конотопчан мають фізичні, психологічні травми та вимушені шукати тимчасове житло.

«Наші храми завжди відкриті для всіх, хто прагне отримати допомогу чи розраду. Біль кожної людини, її біда — це наш загальний біль і загальна біда», — нагадують у Конотопській єпархії.

Митрополит Роман висловив співчуття усім постраждалим внаслідок російського обстрілу та засудив злочинні дії агресора.

Окрім того, архіпастир закликав вірних Конотопської єпархії та усіх конотопчан не стояти осторонь цієї трагедії та взяти посильну участь у ліквідації наслідків нічної атаки. Наразі з благословення митрополита Романа триває збір коштів для допомоги постраждалим.

Також владика благословив духовенству єпархії підносити сугубі молитви за постраждалих та Захисників України.