Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. У єпархіях УПЦ відбулися відспівування загиблих Захисників України


У Ніжинській, Чернівецькій, Рівненській, Житомирській, Мукачівській та інших єпархіях відбулися відспівування загиблих військовослужбовців, які захищали Україну від російської агресії.

31 серпня благочинний Коропського округу Ніжинської єпархії протоієрей Володимир Мисенко у співслужінні священників благочиння звершив відспівування та поховання полеглого Захисника Вітчизни Сергія Ященка.

Воїн Сергій героїчно загинув у бою 26 серпня. Поховали Героя у його рідному селі Радичів на Коропщині.

Також на Коропщині провели у вічність Захисника України Івана Сухацького.

Воїн Іван загинув 28 серпня, виконуючи бойове завдання. Його поховали у селі Шабалинів Новгород-Сіверського району.

3 вересня у Чернівецькій єпархії відспівали полеглого воїна Євгена Пастухова, який віддав своє життя за мир в Україні, у боротьбі проти російської агресії.

Відспівування воїна Євгенія очолив благочинний Кельменецького округу протоієрей Іоанн Процюк у храмі на честь Різдва Пресвятої Богородиці села Подвір’ївка у співслужінні настоятеля храму протоієрея Іллі Костенюка та духовенства єпархії.

4 вересня у Казанському храмі села Стара Мощаниця Рівненської єпархії прощалися зі штаб-сержантом Ростиславом Єничем.

Чин похорону воїна очолив благочинний Здолбунівського округу протоієрей Василь Начев у співслужінні священників із сусідніх парафій благочиння.

Штаб-сержант Ростислав Єнич після початку повномасштабного російського вторгнення в Україну пішов добровольцем на фронт, двічі був поранений, але не дочекався закінчення лікування та повернувся на захист України.

Загинув воїн 28 серпня на Донецькому напрямку. У Героя залишилися дружина, четверо дітей та онуки.

5 вересня у селі Іванківці священники Млинівського благочиння Рівненської єпархії відспівали загиблого воїна ЗСУ Миколу Козачука.

Чин похорону очолив благочинний Млинівського округу протоієрей Василій Іванейко.

Провести в останню земну дорогу Захисника України, воїна Миколая прибули також сестри Вознесенського монастиря селища Млинів.

Микола пішов на війну на початку літа цього року, пройшов снайперське навчання, воював на Покровському напрямку.

Загинув воїн Миколай 31 серпня під час виконання бойового завдання неподалік від Покровська. Поховали воїна на місцевому кладовищі.

Секретар Житомирської єпархії протоієрей Сергій Грицаюк у співслужінні духовенства єпархії звершив чин похорону полеглого 25-річного Захисника Олександра Оксаніча.

Загинув воїн 25 серпня поблизу Слов’янська внаслідок касетного обстрілу. В лавах ЗСУ Захисник служив з 2020 року.

5 вересня у Мукачівській єпархії відбулося прощання з полеглим Захисником України Леонідом Титоненком.

Чин відспівування відбувся в храмі на честь Всіх святих села Демичі.

Заупокійне богослужіння у співслужінні духовенства Ужгородського району очолив благочинний Ужгородського округу протоієрей Іван Моланич.